Aanrechtbladen: sfeerbepalend en functioneel

Het aanrechtblad in de keuken, ook wel het keukenblad of werkblad genoemd, bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van de keuken. Naast de sfeer die u creëert met het werkblad in de keuken, vervult deze ook een praktische functie. Het aanrecht is namelijk ook uw werkplek voor bijvoorbeeld het bereiden van eten. Om die reden is het belangrijk dat u het juiste keukenblad kiest. Gelukkig zijn er verschillende materialen, formaten en afwerkingen zodat er altijd een aanrechtblad is dat perfect aansluit op uw wensen en eisen. U leest er alles over op deze pagina.

 

Waar dient u rekening mee te houden?

Heeft u besloten om een (nieuw) aanrechtblad aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar u goed over na moet denken. Om te beginnen bepaalt u het budget. De kosten van een aanrechtblad lopen uiteen. De prijs van een nieuw keukenblad per vierkante meter varieert, afhankelijk van het materiaal. Vervolgens kijkt u naar de afmetingen van het keukenblad. Om zo ergonomisch mogelijk te werken, is het slim om de hoogte en diepte van het aanrechtblad aan te passen aan uw lengte en de lengte van uw armen. We vertellen u hieronder meer over. Tot slot is het ook goed om na te denken over de stijl van het aanrechtblad. Het is het mooiste wanneer deze goed aansluit bij de rest van uw keukenstijl. Het materiaal van het aanrechtblad heeft hier grote invloed op, omdat elk materiaal een andere uitstraling heeft.

 

Verschillende materialen aanrechtbladen

Er zijn ontzettend veel materialen wanneer het aanrechtbladen betreft. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en unieke uitstraling. Zo is een kunststof aanrechtblad relatief vriendelijk voor de portemonnee, eenvoudig schoon te maken en te onderhouden en verkrijgbaar in oneindig veel uitvoeringen. Houten keukenbladen zijn perfect voor in een landelijke keuken, of geschikt om juist een warme tegenhanger te vormen van modernere keukenkastjes. De prijsklasse van houten aanrechtbladen variëren. Voor een moderne keuken is een rvs keukenblad een passende mogelijkheid. Liever een meer natuurlijke aanblik? Bekijk dan eens de keramieken keukenbladen. Voor de industriële keuken zijn ook betonnen aanrechtbladen of een aanrechtblad met betonlook uitermate geschikt. De laatst genoemde heeft wel het uiterlijk van beton, maar dan voor een vriendelijkere prijs. Wilt u liever een natuursteen aanrechtblad? Overweeg dan een graniet keukenblad of marmer keukenblad. Deze zorgen direct voor een luxe uitstraling in uw keuken. Met een terrazzo keukenblad, soms ook een granito aanrechtblad genoemd, combineert u meerdere natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een uniek en opvallend eindresultaat. Wilt u wel natuursteen, maar niet de poreuze eigenschappen van dit materiaal? Dan is het relatief nieuwe dekton keukenblad wellicht wat voor u. U geniet hiermee wel van een natuurlijke look, maar dan met een vlekbestendig blad. Een ander praktisch alternatief is een composiet aanrechtblad. Dit blad is zo populair omdat deze waterdicht, redelijk krasbestendig en hygiënisch is.

 

Aanrechtblad op maat

Wilt u uw keukenblad precies afstemmen op uw wensen? Overweeg dan een keukenblad op maat. Hierbij bepaalt u zelf de grootte en hoogte van het aanrechtblad. Er zijn natuurlijk standaard afmetingen voor een keukenblad, maar deze zijn vanwege bijvoorbeeld uw lengte wellicht niet de beste optie voor u. Met een werkblad op maat zorgt u ervoor dat het keukenblad past bij uw wensen én ergonomisch verantwoord. De standaard hoogte van een keukenblad is afhankelijk van uw lengte. De gangbare afmeting van een aanrechtblad is 90 cm hoogte. Het is slim om in een van onze showrooms te ervaren of deze hoogte goed voor u is, of dat u wellicht beter kunt gaan voor een iets hoger of lager formaat. Ook de diepte van het aanrechtblad is van invloed op of u ergonomisch te werk gaat in de keuken. Een aanrechtblad van 60 cm diepte heeft doorgaans de ideale grijpdiepte. Deze standaard diepte van een keukenblad is niet voor iedereen perfect, dit is eveneens afhankelijk van uw lengte en de lengte van uw armen. Met een iets grotere diepte heeft u bovendien ook extra werkruimte.

 

Ontdek alle mogelijkheden van een keukenblad

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent aanrechtbladen? Kom dan eens langs bij een van onze winkels, om inspiratie op te doen en de diverse werkbladen zelf te ervaren. Heeft u behoefte aan advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en laten u de verschillende mogelijkheden zien.

 

Home
Terug
Sluiten