Aanrechtbladen

Een aanrechtblad dat bij u past

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren. Daarnaast is het ook van belang dat de praktische eigenschappen van het werkblad aansluiten op uw wensen. Omdat het uitzoeken van het juiste werkblad niet eenvoudig is, hebben wij een aantal varianten met daarbij de  belangrijkste bijbehorende informatie voor u op een rijtje gezet. Zo wordt uw zoektocht een stuk gemakkelijker! 

Houten aanrechtbladen

Houten aanrechtbladen zijn erg populair in landelijke en klassieke keukens. De warme uitstraling sluit precies aan bij de sfeer van deze keukenstijl. Ook wanneer u uw moderne of design keuken van een warme uitstraling wilt voorzien, bent u bij een houten werkblad aan het juiste adres. Hout kan met allerlei kleuren en materialen gecombineerd worden waardoor dit materiaal in vrijwel iedere keuken past. Houd er wel rekening mee dat het hout twee keer per jaar met een speciale olie behandeld moet worden. Zo voorkomt u blijvende vlekken. 

Betonnen aanrechtbladen

Beton geeft een stoere en robuuste uitstraling aan uw keuken. Niet alleen in een industriële keuken komt beton goed tot zijn recht, maar ook in moderne en design keukens. Daarnaast is het materiaal krasvast, stootvast, hittebestendig en gaat beton jarenlang mee. Let wel op met het gebruik van vloeistoffen, aangezien deze vanwege de poreuze aard van beton vlekken kunnen veroorzaken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, raden we u dan ook aan het materiaal minimaal één keer per jaar van een speciale beschermlaag te voorzien. 

Kunststof aanrechtbladen

Kunststof aanrechtbladen komen in veel keukens voor. Het materiaal is loeisterk, krasbestendig, hygiënisch en verkrijgbaar in vrijwel elke kleur. Ook is het mogelijk om voor een hout- of natuursteenlook te kiezen. Kortom, volop mogelijkheden om een passend werkblad te vinden voor uw keuken. 

Glazen aanrechtbladen

Een glazen aanrechtblad is zeer dun en heeft hierdoor een minimalistische en zeer stijlvolle uitstraling. Om deze reden past dit werkblad perfect in een moderne of design keuken. Een glazen aanrechtblad geeft niet alleen een chique look aan uw keuken, maar is dankzij de vlekbestendigheid ook zeer praktisch en hygiënisch. Let wel op dat u niet met zware voorwerpen tegen het werkblad aanstoot, want hierdoor kunnen er butsen ontstaan. 

Onderhoud aanrechtblad

Of u nu voor hout, kunststof, glas of beton kiest: ieder aanrechtblad heeft onderhoud nodig om er zo lang mogelijk mooi uit te blijven zien. Omdat dit onderhoud per materiaal verschilt, hebben we de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor u op een rijtje gezet! 

Inspiratie opdoen? Bestel ons gratis magazine!

Bij Nieuwenhuis Keukens vindt u keukenwerkbladen in alle soorten en maten. Nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden? Bestel dan ons gratis keukenmagazine boordevol keukeninspiratie, tips en trends! Zo krijgt u al snel een goed beeld van het aanrechtblad dat bij u en uw keuken past.  

Magazine ontvangen

Ja, ik ontvang graag het nieuwste keuken magazine gratis thuis!

28.791

bezoekers gingen u voor

JA,IK ONTVANG GRAAG HET NIEUWSTE KEUKENMAGAZINE GRATIS THUIS!
GDPR checkbox*

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.