Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Keuken met composiet aanrechtblad

Composieten keukenbladen: luxe en sterk

Een composiet aanrechtblad is een stijlvolle toevoeging aan elke keuken. Een composiet blad is een samengesteld blad (en heeft zijn naam van het Engelse composed), bestaande uit kwartsiet en harsen. Hoewel composiet deels gemaakt is van natuursteen, is een aanrechtblad van composiet gemaakt in de fabriek. Dankzij dit productieproces is een composiet keukenblad ontzettend sterk en heeft u daarnaast de keuze uit veel verschillende kleuren en structuren. Bent u benieuwd geworden naar deze luxe werkbladen? Lees dan snel verder. 


 

Stijlen en kleuren composieten werkbladen

Wit composiet

Zoals u kunt zien, hebben we een composieten aanrechtblad voor elke wens en stijl. Houdt u van een open, ruimtelijke uitstraling? Dan is een wit composiet keukenblad ideaal. Met een composiet werkblad in het wit laat u de keuken bovendien optisch groter lijken.

Zwart composiet

Bent u fan van een wat stoerder uiterlijk? Dan is een zwart composiet werkblad wellicht een betere keuze. Heeft u een landelijke keuken? Combineer dan de stenen keukenbladen met houten kastjes. Is de design keuken waar u voor gaat? Overweeg dan een uniek, composiet werkblad met marmerlook. In elke keuken zorgt een composiet marmerlook keukenblad voor extra luxe en een prachtige uitstraling.

Betonlook composiet

Is de industriële stijl meer uw straatje? Overweeg dan een betonlook aanrechtblad van composiet. Er zijn ook meer dan genoeg composiet werkblad kleuren om uit te kiezen. Houdt u van iets unieks? Geen kleur is te gek op het gebied van composiet aanrechtbladen. Daardoor vindt u altijd een blad dat perfect aansluit bij uw wensen.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe dit werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

De voordelen van een composiet aanrechtblad

Met een composiet blad geniet u van diverse voordelen. Composiet is een materiaal dat lijkt op natuursteen, maar is vervaardigd in een fabriek. Hoewel een composiet keukenblad wel de luxe uitstraling heeft van natuursteen, is deze dichter en minder poreus dan volledig natuursteen. Twijfelt u tussen een aanrechtblad van graniet of composiet? Dan is het handig om dit mee te nemen. Daarnaast is het onderhoud van een composiet aanrechtblad in vergelijking met andere keukenbladen erg laagdrempelig. Vooral een gepolijst composiet werkblad is erg onderhoudsvriendelijk. Omdat het een dicht materiaal is, heeft u weinig werk aan het onderhouden van het aanrechtblad. Een composiet keukenblad schoonmaken is een eenvoudig karwei, waarover we u hieronder meer vertellen. 

De nadelen van een composiet aanrechtblad

Hoewel composiet een onderhouds en gebruiksvriendelijk materiaal is, zijn er wel een paar zaken om rekening mee te houden. Verwijder vuil en vlekken altijd zo snel mogelijk van het werkblad zodat deze niet in het werkblad kunnen trekken. Dit is vooral belangrijk wanneer je kiest voor een gezoete afwerking. Deze afwerking is minder vlekbestendig dan gepolijst composiet. Een ander punt van aandacht is de gevoeligheid van composiet voor hitte: hoewel een composiet aanrechtblad hittebestendig is, kunnen hete pannen voor een verkleuring van het hars in het aanrechtblad zorgen. Hierdoor ontstaan vlekken die niet meer weggaan (veroorzaakt door thermoshock). Gebruik daarom altijd een onderzetter bij hete of ijskoude producten en pannen.

Verschillende soorten en kleuren composiet 

Klassiekers - wit, zwart en grijs
Hoewel composiet werkbladen verkrijgbaar zijn in alle kleuren van de regenboog, blijven de klassieke tinten (wit, zwart en grijs) mateloos populair. Met wit composiet geniet u van een frisse en ruimtelijke uitstraling. Een zwart composiet aanrechtblad geeft uw keuken een luxe uitstraling. Liever een tijdloze en moderne uitstraling? Ga dan voor een grijs grijs composiet keukenblad. Hoe dan ook zijn composiet werkblad kleuren er naar ieders wens.

Marmerlook
De laatste jaren zijn de composiet marmerlook aanrechtbladen niet meer weg te denken uit het keukenlandschap. Een composiet marmerlook keukenblad geeft uw keuken een luxueuze en prachtige uitstraling. Het marmer composiet keukenblad is verkrijgbaar in diverse kleurschakeringen zodat het perfect past bij uw keuken- en interieurwensen.

Betonlook
Houdt u meer van een industriële uitstraling in uw keuken? Dan spreekt een composiet betonlook aanrechtblad u waarschijnlijk aan. Betonlook composiet geeft uw keuken een rauwe en stoere stijl. Ook bij een betonlook composiet blad zijn meer dan genoeg composiet werkblad kleuren om uit te kiezen. Geen kleur is te gek op het gebied van composiet aanrechtbladen - hierdoor vindt u altijd een blad dat perfect aansluit bij uw wensen. 

Verschil tussen composiet en graniet

Twijfelt u tussen een keukenblad van graniet of composiet? Hoewel deze bladen veel op elkaar lijken, is een granieten blad een echt natuurproduct en dus altijd uniek. Composiet bladen zijn in een fabriek vervaardigd. Elk blad heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk deze mee te nemen bij de keuze voor een keukenblad van composiet of graniet. 

Verschil tussen composiet en keramiek

Twijfelt u tussen een werkblad van composiet of keramiek? Dan is het goed om de voor- en nadelen van beide materialen tegen elkaar af te wegen. Keramiek is een relatief nieuw materiaal in de keukenwereld. Keramiek is een hard materiaal wat stoer en natuurlijk oogt. In tegenstelling tot composiet is keramiek zeer hittebestendig, tot een temperatuur van wel 450 graden! Hierdoor kunt u pannen en ovenschotels direct op een keramieken aanrechtblad plaatsen zonder vlekvorming.

Composieten werkblad op maat

Heeft u een uniek aanrecht, die bijvoorbeeld een bijzondere hoek heeft of waar een paal of zuil in staat? Dan biedt een composiet werkblad op maat uitkomst. U kunt bovendien ook variëren met de dikte van een composiet werkblad. Wanneer u gaat voor een dik composiet aanrechtblad trekt deze meer de aandacht en heeft deze een meer massieve uitstraling. Een dun composiet werkblad ziet er wat strakker en eleganter uit. De standaard afmetingen van een composiet aanrechtblad zijn 60 centimeter diep en gemiddeld 90 centimeter hoog. Met een composiet werkblad op maat wijkt u hier gemakkelijk vanaf, geheel aansluitend naar de ideale maten voor uw keuken en ongeacht de afmetingen die u uw composiet aanrechtblad wilt geven.

 

Onderhoud composiet aanrechtblad

Een composiet keukenblad maakt u eenvoudigweg schoon door deze af te nemen met een vochtige doek met een zacht schoonmaakmiddel. Clean Pro is een mild schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van uw keuken. Vermijd het gebruik van bijtende en zure stoffen. Deze kunnen de bovenste laag van het werkblad aantasten.

Composiet aanrechtblad kopen

Omdat er een intensief productieproces voorafgaat aan het maken van een composiet keukenblad, ligt de prijs van een composiet werkblad hoger dan bijvoorbeeld een kunststof werkblad. Wat een composiet aanrechtblad kost hangt daarnaast af van het type afwerking en oppervlakte. Daarmee varieert de composiet keukenblad prijs per m2 tussen de €600 en €700. Hoewel de composiet keukenblad prijs wat hoger ligt dan bij andere keukenbladen, krijgt u er wel een onderhoudsvriendelijk en prachtig product voor terug. Bovendien geniet u jarenlang van dit blad, waardoor u de kosten van een composieten keukenblad er wel uit haalt.

Ontdek alle mogelijkheden van een composiet aanrechtblad

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden en variaties van een composiet aanrechtblad? Maak dan een afspraak met een onze Nieuwenhuis Keukenadviseurs, in één van onze vestigingen of bij u thuis. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en nemen u graag mee langs de diverse opties in de wereld van composieten keukenbladen.

Bekijk ook onze andere aanrechtbladen

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om...

Lees meer

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Home
Terug
Sluiten