Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Houten aanrechtbladen

De ideale hoogte voor uw keukenblad

Waarom is een goede hoogte van het keukenblad belangrijk? Uw aanrecht hoogte heeft invloed op hoe u staat wanneer u in de keuken aan het werk bent. Daarom heeft de hoogte van het werkblad in de keuken veel te maken met hoe ergonomisch uw keuken is. De ideale hoogte van het keukenblad is voor iedereen anders. Uw lengte en de lengte van uw armen hebben veel te maken met de juiste hoogte van het aanrechtblad. Meer weten over wat de perfecte keukenblad hoogte is voor u? Lees dan snel verder.

Standaard hoogte van het keukenblad

Hoe hoog is een aanrecht precies? De standaard hoogte van het keukenblad is 90 centimeter. De hoogte van het aanrecht inclusief blad komt neer op 92 centimeter. Deze standaard hoogte van het aanrecht is inmiddels voor het grootste gedeelte van de Nederlanders niet meer per se de beste hoogte. De gemiddelde hoogte van het aanrecht die het meeste wordt afgenomen is dan ook geen 90 centimeter. Een hoogte van het keukenblad van 97 centimeter is voor veel mensen het best passend. Dit komt omdat dit de perfecte lengte is voor mensen tussen de 165 en 175 centimeter lang. Een ‘normale’ hoogte van het keukenblad bestaat daarom eigenlijk niet, omdat ieder mens anders is. Hoe hoog is een aanrecht dat ideaal is voor in uw keuken? Daar vertellen we u hieronder graag meer over.

 

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe een werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Hoe bepaalt u de hoogte van uw keukenblad?

De ideale hoogte van het keukenblad is dus voor iedereen anders. Welke hoogte is voor uw werkblad in de keuken geschikt? Om de juiste hoogte van uw aanrechtblad te bepalen, kunt u het beste een en ander opmeten. Wanneer u de ideale hoogte voor uw keukenblad gaat berekenen, gaat u naast het aanrechtblad staan. Met uw onder- en bovenarm vormt u een rechte hoek van 90 graden. Om de juiste werkbladhoogte van uw keuken te bepalen, meet u de afstand die er nu is tussen uw armen en het werkblad op. Is de afstand 12 centimeter? Dan heeft u de juiste werkhoogte van het keukenblad te pakken. Waar dient u verder rekening mee te houden bij het bepalen van de hoogte van uw keukenblad? Wanneer u in de weer bent met de spoelbak is de kans ook groot dat u uw rug belast. Daarom is het verstandig dit ook in te calculeren wanneer u bepaalt voor welke hoogte van het aanrechtblad u gaat. U dient altijd de onderkant van de spoelbak aan te kunnen raken zonder te bukken. We raden u tevens aan om altijd zelf in een van onze winkels te ervaren welke hoogte voor u prettig aanvoelt, voor u een definitieve beslissing maakt.

Ontdek alle mogelijkheden bij Nieuwenhuis Keukens

Bent u benieuwd naar wat de juiste hoogte van uw keukenblad is? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij nemen dan ruim de tijd om samen met u te berekenen wat de perfecte hoogte voor uw aanrechtblad is, zodat u naast een mooie keuken ook een ergonomische keuken heeft. Bent u benieuwd naar ons assortiment keukens? Neem hier dan alvast een kijkje. 

Home
Terug
Sluiten