Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Houten aanrechtbladen

De ideale diepte voor uw aanrechtblad

Waarom is de juiste diepte van uw aanrechtblad belangrijk? Met de goede keukenblad diepte zorgt u ervoor dat u altijd zorgeloos kunt koken. De diepte van het aanrecht heeft invloed op hoeveel spullen u erop kwijt kunt. Met de juiste aanrechtblad diepte heeft u ook voldoende ruimte om gerechten voor te bereiden. Bovendien heeft de diepte van het keukenblad ook invloed op hoe ergonomisch u werkt in de keuken. We vertellen u op deze pagina alles over de ideale diepte van uw keukenblad en hoe u de perfecte aanrecht diepte in uw keuken kan berekenen.

Standaard diepte van het keukenblad

Bij de aanschaf van een keuken wordt meestal een standaard diepte van het aanrechtblad gehanteerd. Dit is een werkblad van 60 cm diep. Voor veel mensen is dit de ideale grijpdiepte, waardoor de keukenblad diepte van 60 cm de meest gekozen optie is. Natuurlijk is deze standaard diepte van het keukenblad niet voor iedereen het meest geschikte. Toch wordt als minimale diepte wel een aanrechtblad van 60 cm diep aangeraden. De standaard afmetingen van het aanrechtblad zijn niet voor iedereen ideaal, omdat de perfecte diepte afhankelijk is van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en opstelling van uw keuken.

Met een keukenblad van 60 cm diep heeft u in principe altijd genoeg werkruimte en houdt u voldoende ruimte over om wat spullen op kwijt te kunnen. Wanneer u een wat grotere keuken heeft, kunt u ook kiezen voor een werkblad van 70 cm diep. Met een keukenblad diepte van 70 cm geniet u van net dat beetje extra ruimte, waardoor u bijvoorbeeld extra opbergruimte creëert. Bedenk ook dat u meer ruimte heeft voor mooie decoratieve elementen op uw aanrecht wanneer u kiest voor een aanrechtblad van 70 cm diep. Vindt u een keukenblad van 70 cm diep nog niet voldoende? Dan is er ook de mogelijkheid om te gaan voor een variant van 80 cm diep. Bedenk daarbij wel dat uw keuken groot genoeg moet zijn, omdat u anders uw bewegingsvrijheid wellicht beperkt en uw keuken ook optisch gezien kleiner lijkt.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe een werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Hoe bepaalt u de diepte van uw keukenblad?

Waar dient u rekening mee te houden bij het bepalen van de diepte van uw keukenblad? Wanneer u de werkbladdiepte van uw keuken gaat bepalen, is het verstandig om te kijken naar hoe lang en intensief u in de keuken staat. Houdt u ervan om heerlijke, uitgebreide maaltijden te maken? Dan is de ideale diepte van uw keukenblad misschien groter dan de standaard 60 centimeter. Als u een echte keukenprins of -prinses bent, is de kans groot dat u ook meer spulletjes in uw keuken heeft staan. Om de juiste diepte van uw aanrechtblad te bepalen moet u ook rekening houden met de grootte en vorm van uw keuken. Zelfs het materiaal waarvan uw blad gemaakt is speelt mee wanneer u gaat beslissen voor welke diepte werkblad u in de keuken gaat.

Wanneer u de diepte van uw keukenblad gaat berekenen, is het ook aan te raden om rekening te houden met uw lengte. Wanneer u langer bent, is het verstandig om een hoger aanrecht aan te schaffen dan wanneer u wat kleiner bent. De hoogte van uw aanrechtblad heeft ook invloed op welke diepte aanrechtblad het meest geschikt is voor u. U wil namelijk niet krom staan wanneer u aan het werk bent. Bekijk hier hoe u de juiste hoogte van uw aanrechtblad berekent. Om de juiste diepte van uw aanrechtblad te bepalen, raden we aan dat u langskomt in een van onze winkels. Op die manier kunt u zelf achter het aanrechtblad gaan staan en bepalen wat voor u prettig aanvoelt. Daarnaast kunt u dan ook een betere inschatting maken van hoeveel werk- en opbergruimte u wilt hebben op uw aanrecht.

Ontdek de mogelijkheden en laat u adviseren

Bent u benieuwd naar wat de juiste diepte van uw aanrechtblad is? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Hier kunt u zelf ervaren welke diepte keukenblad voor u prettig aanvoelt. Heeft u gericht advies nodig? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij hebben dan alle tijd voor u en laten u met plezier alle mogelijkheden zien.

Home
Terug
Sluiten