Kunststof aanrechtbladen - Nieuwenhuis Keukens

Kunststof aanrechtbladen zijn de oplossing wanneer u materialen zoals beton of natuursteen te duur vindt. Er is volop keuze wanneer u kiest voor een kunststof aanrechtblad. Lees verder en kom erachter of een kunststof aanrechtblad bij u past.

Verschillende lagen

Een werkblad van kunststof bestaat uit verschillende lagen. Vaak is de kernlaag spaanplaat of multiplex. Bovenop die laag komt een zogenoemde decorlaag. Deze laag bepaalt hoe het blad eruit komt te zien. Het blad wordt afgewerkt met een beschermingslaag, die het blad beschermt. 

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen van een kunststof aanrechtblad:

  • De werkbladen zijn erg goedkoop.
  • Kunststof aanrechten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Dat maakt het geschikt voor iedere type keuken. Houdt u bijvoorbeeld van een stoere stijl? Dan is een kunststof werkblad met een betonlook misschien wel iets voor u. 
  • De kunststoffen bladen zijn waterdicht.
  • Kunststof werkbladen zijn makkelijk schoon te houden. Vaak is het voldoende als u er met een vochtige doek even overheen gaat. Let op dat u geen schuurmiddel gebruikt; deze kan de bovenste laag van het aanrechtblad beschadigen.
  • De aanrechtbladen zijn stevig en gaan lang mee. Ze zijn minder kwetsbaar dan bijvoorbeeld granieten aanrechtbladen.

Nadeel

Als u een werkblad van kunststof koopt, houd er dan rekening mee dat het blad niet hittebestendig is. Een hete pan op het aanrecht veroorzaakt vlekken, een gesmolten bovenlaag en verkleuring van het blad.

Kom langs

Is een kunststof aanrechtblad iets voor u en wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn op het gebied van dit type werkbladen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van de keukenspecialisten van Nieuwenhuis Keukens of loop eens binnen bij één van onze vestigingen. U kunt ook het gratis keukenmagazine bestellen voor tips.