Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Kunststof betonlook aanrechtblad

Kunststof keukenblad: veelzijdig en onderhoudsvriendelijk

Met een kunststof aanrechtblad kunt u alle kanten op. Een kunststof werkblad, door de samenstelling ook wel een laminaat keukenblad genoemd, is verkrijgbaar in oneindig veel varianten. Daardoor zit er altijd een kunststof werkblad perfect voor uw keuken bij. Het materiaal is bovendien onderhoudsvriendelijk, slijtvast en redelijk krasbestendig. Meer weten over dit populaire keukenblad? Lees dan snel verder.

Stijlen en kleuren kunststof aanrechtbladen

Granietlook

Wat betreft kleuren en stijlen is de keuze bij kunststof aanrechtbladen groot. Houdt u van een industriële stijl? Dan is een kunststof keukenblad met betonlook of granietlook een geschikte optie. Maar ook om een stoere twist te geven aan uw landelijke keuken is een kunststof aanrechtblad met betonlook een goede keuze.

Houtlook

Behoud u liever de natuurlijke sfeer in uw landelijke keukenstijl? Dan is een kunststof keukenblad met houtlook wellicht beter. In andere keukenstijlen zorgen kunststof aanrechtbladen met houtlook ook voor een mooi contrast, denk aan een keuken met scandinavische, strakke keukenkastjes.

Marmerlook

Wat betreft kleur zijn er ook voldoende mogelijkheden. Een van de populairste varianten is nog steeds het kunststof keukenblad met witte kleur. Dit zorgt voor een open uitstraling en laat de ruimte optisch groter lijken. Houdt u meer van een stoere look? Dan is een kunststof keukenblad in het zwart een goede match.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe dit werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Voor- en nadelen van een kunststof aanrechtblad

Met een kunststof werkblad geniet u van vele voordelen. De kosten van een kunststof aanrechtblad zijn het grootste voordeel. Kunststof aanrechtblad prijzen beginnen al bij €80 per vierkante meter, waar deze kosten bij andere materialen aanrechtbladen op kunnen lopen tot wel €600 per vierkante meter. Een bijkomend voordeel is dat het schoon houden van een kunststof aanrechtblad een koud kunstje is. Ook het onderhoud van een kunststof aanrechtblad is in verhouding tot andere bladen eenvoudig en snel gedaan. Tot slot zijn er verschillende stijlen kunststof aanrechtbladen. Daardoor heeft u veel keuze en zit er altijd een geschikte optie die voldoet aan al uw wensen en aansluit bij uw keukenstijl. Er zijn ook een aantal kleine nadelen wanneer je kiest voor een kunststof aanrechtblad. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de voor- en nadelen van een kunststof aanrechtblad.

Onderhoud kunststof aanrechtblad

Zoals we eerder al aangaven, is het schoonmaken van een kunststof keukenblad een eenvoudig klusje. Is het werkblad vuil? Dan neemt u dit snel en eenvoudig af met een vochtig of droog doekje. Droog het oppervlak wel even af wanneer u het blad reinigt met een vochtige doek. Bij heftigere vervuiling kunt u gebruik maken van Clean Pro. De schoonmaakmiddelen van Clean Pro zijn speciaal ontwikkeld voor materialen in de keuken. Om uitgebeten vlekken op uw kunststof aanrechtblad te voorkomen, is het verstandig om nooit agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Om schade aan uw kunststof keukenblad te voorkomen, raden we aan dat u voorzichtig omgaat met het gebruik van zware voorwerpen en deze vooral niet op het blad laat vallen.

Kunststof aanrechtbladen op maat

Voor een kunststof blad geheel naar u wens heeft u ook de mogelijkheid om een kunststof keukenblad op maat te laten maken. Naast dat deze precies aansluit op uw keuken en wensen, is een kunststof maatwerkblad ook altijd ergonomisch verantwoord. U kiest dan namelijk eveneens zelf hoe diep en hoog uw aanrechtblad wordt bevestigd. Voor mensen met een gemiddelde lengte is een kunststof aanrechtblad van 90 cm hoogte gangbaar. Bent u wat langer of juist wat kleiner? Dan is het verstandig een iets hoger of iets lager aanrechtblad te nemen. Hetzelfde geldt voor de diepte. Een standaard kunststof aanrechtblad heeft een diepte van 60 cm, maar dit werkt niet voor iedereen het fijnste. Het is daarom aan te raden om zelf te ervaren in een keukenwinkel welke afmetingen het prettigst aanvoelen en uw lichaam het minst belasten. Bij een kunststof werkblad op maat heeft u ook nog de keuze uit een dun kunststof aanrechtblad of een dikkere variant. Afhankelijk van wat u smaak is, zorgt een dik kunststof aanrechtblad voor een wat massalere uitstraling en een dun blad voor een wat strakker uiterlijk. 

Ontdek alle mogelijkheden van een kunststof keukenblad

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent kunststof aanrechtbladen? Kom dan eens langs bij een van onze winkels, om inspiratie op te doen en de diverse kunststof werkbladen zelf te ervaren. Heeft u behoefte aan advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en laten u de verschillende mogelijkheden zien. 

Bekijk ook onze andere aanrechtbladen

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om...

Lees meer

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Home
Terug
Sluiten