Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Houten keuken met houten aanrechtblad

Houten keukenbladen: sfeervol en veelzijdig

Met een houten keukenblad creëert u een warme sfeer en voegt u veel karakter toe aan uw keuken. Ongeacht uw stijl en smaak zijn er tal van houten werkbladen voor in de keuken, met elk hun eigen uitstraling. Daarom vindt u altijd een perfect houten aanrechtblad dat aan al uw wensen voldoet. Is een houten aanrechtblad iets voor u? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden van een houten keukenblad.

Stijlen en kleuren houten aanrechtbladen

Eikenhout

Zoals u hierboven ziet, zijn er ontzettend veel soorten houten aanrechtbladen die elk hun unieke uitstraling hebben. Een eiken werkblad is bijvoorbeeld erg populair. Eiken is een relatief stevige houtsoort, waardoor deze ook wat minder snel beschadigd dan bijvoorbeeld een keukenblad van notenhout.

Massief hout

Houdt u van de structuur van echt hout? Dan is een massief houten werkblad wellicht de perfecte keuze. Met een werkblad van massief hout bent u verzekerd van een uniek product: geen enkel massief houten blad is zoals een ander.

Donker eikenhout

Wilt u wel genieten van de uitstraling van hout, maar dan zonder het wat intensievere onderhoud? Overweeg dan een aanrechtblad met houtlook. Met een keukenblad met houtlook geniet u van een warme uitstraling in de keuken, zonder veel tijd kwijt te zijn aan onderhoud en schoonmaken. Ook de kleur van uw blad doet veel. Zo zorgt een donker houten aanrechtblad voor een blikvanger en warme en prettige sfeer, waar een licht houten aanrechtblad juist zorgt voor een open sfeer.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe dit werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Een houten aanrechtblad

Ieder houten keukenblad is uniek in zijn karakter door het levendige en natuurlijke materiaal. Binnen vele keukenstijlen kunt u kiezen voor een houten aanrechtblad. Hoewel dit prachtige natuurproduct veel sfeer brengt in uw keuken, blijft het een natuurproduct. Hout is namelijk erg gevoelig voor temperatuurverschillen die invloed kunnen hebben op uw aanrechtblad. Ook is het blad krasgevoelig en niet waterbestendig, houd hier dus rekening mee in uw keuze.

Verschillende soorten hout

Voor uw perfecte keukenblad gemaakt van hout heeft u keuze uit vele soorten. Dankzij dit ruime aanbod ontstaan er mooie en bijzondere combinaties. Binnen een strakke stijl in een keuken wordt vaak gekozen voor een houten aanrechtblad vanwege de warme en gezellige sfeer die deze met zich meebrengt. Maar ook bij andere stijlen kan een houten aanrechtblad veel doen. Door de verschillende structuur van elk materiaal is deze altijd uniek.

Eikenhout

Een keukenblad gemaakt van eikenhout is erg populair vanwege het sterke soort hout. De geelbruine tot donkerbruine kleur van dit blad zorgt voor een rustieke en open uitstraling. 

Houtlook

Een houtlook aanrechtblad is het perfecte alternatief omdat het materiaal nauwelijks te onderscheiden is van echt hout en het is een stuk onderhoudsvriendelijker. Dit werkblad is verkrijgbaar in vele soorten kleuren en structuren én ook nog eens voordeliger qua prijs.

Beukenhout

Wanneer u wilt gaan voor een mooi licht houten aanrechtblad, is beukenhout daarvoor perfect. De kleuren van deze soort variëren van wit tot aan licht geelbruin. Ook deze soort is erg sterk van materiaal.

Teak

Teak is een zachte houtsoort die in vergelijking met beuken- of eikenhout relatief onderhoudsvriendelijk is door natuurlijke oliën.

Iroco

Iroco is een harde houtsoort die relatief onderhoudsvriendelijk is door de natuurlijke oliën.

Hout past in elke keuken

Voor elk interieur is de perfecte kleur keukenblad te vinden. Met de kleur van het aanrechtblad kunt u een mooie twist geven aan de uitstraling van uw keuken. Een houten keukenblad is gemakkelijk te combineren met diverse kleuren en materialen. Neutrale kleuren combineren met natuurlijke materialen creëren een speels effect en maakt een keuken helemaal compleet. Mocht u een chique en sfeervolle uitstraling willen creëren, dan zijn de witte of de zwarte keuken met houten werkblad ideaal. De witte kleur zorgt voor een open en frisse uitstraling. De zwarte kleur is wat gewaagder, maar zorgt voor een prachtig geheel. Of denk aan een grijze keuken met een houten werkblad, perfect voor een rustige en kalme uitstraling. Laat je inspireren door alle mogelijkheden en kies voor een kleur en soort hout die bij u past.

Onderhoud van een houten aanrechtblad

Een houten keukenblad vergt de nodige aandacht voor onderhoud, zowel dagelijks als periodiek. Wanneer u het keukenblad op de juiste manier verzorgt heeft u gegarandeerd langer plezier van uw houten keukenblad. 

Een dagelijkse behandeling met een vochtige doek is al voldoende. Mocht er vocht of vuil op het houten aanrechtblad komen, is het belangrijk dat u dit direct verwijdert. Zo voorkomt u dat stoffen in het houten keukenblad trekken. Daarnaast is het belangrijk dat u  zure schoonmaakmiddelen, zeep en schuursponsjes vermijdt. Om uw houten keukenblad optimaal te beschermen kunt u twee tot drie keer per jaar een speciale onderhoudsset gebruiken voor hout

Ontdek alle mogelijkheden voor uw keukenblad

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent aanrechtbladen? Kom dan eens langs in een van onze winkels, om inspiratie op te doen en de diverse werkbladen zelf te bekijken. Heeft u behoefte aan advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en laten u de verschillende mogelijkheden zien.

Bekijk ook onze andere aanrechtbladen

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om...

Lees meer

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Home
Terug
Sluiten