Houten aanrechtbladen

Houten keukenbladen: sfeervol en veelzijdig

Met een houten keukenblad creëert u een warme sfeer en voegt u veel karakter toe aan uw keuken. Ongeacht uw stijl en smaak zijn er tal van houten werkbladen voor in de keuken, met elk hun eigen uitstraling. Daarom vindt u altijd een perfect houten aanrechtblad dat aan al uw wensen voldoet. Is een houten aanrechtblad iets voor u? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden van een houten keukenblad.

Stijlen en kleuren houten aanrechtbladen

Eikenhout

Zoals u hierboven ziet, zijn er ontzettend veel soorten houten aanrechtbladen die elk hun unieke uitstraling hebben. Een eiken werkblad is bijvoorbeeld erg populair. Eiken is een relatief stevige houtsoort, waardoor deze ook wat minder snel beschadigd dan bijvoorbeeld een keukenblad van notenhout.

Massief hout

Houdt u van de structuur van echt hout? Dan is een massief houten werkblad wellicht de perfecte keuze. Met een werkblad van massief hout bent u verzekerd van een uniek product: geen enkel massief houten blad is zoals een ander.

Donker eikenhout

Wilt u wel genieten van de uitstraling van hout, maar dan zonder het wat intensievere onderhoud? Overweeg dan een aanrechtblad met houtlook. Met een keukenblad met houtlook geniet u van een warme uitstraling in de keuken, zonder veel tijd kwijt te zijn aan onderhoud en schoonmaken. Ook de kleur van uw blad doet veel. Zo zorgt een donker houten aanrechtblad voor een blikvanger en warme en prettige sfeer, waar een licht houten aanrechtblad juist zorgt voor een open sfeer.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe dit werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

De voor- en nadelen van een houten keukenblad

Om te beginnen zorgt u er met een houten aanrechtblad voor dat uw keuken voorzien wordt van een karakteristiek element dat voor veel sfeer en warmte zorgt. Met een houten keukenblad komt uw keuken tot leven en creëert u een ruimte waarin gezelligheid centraal staat. Een houten blad is bovendien uitstekend te combineren met andere materialen. De keuze uit houten werkbladen is enorm: voor elke stijl is er een houten aanrechtblad dat perfect aansluit bij de rest van uw keuken.

De kwaliteit van een houten werkblad is meestal erg hoog en met de juiste behandeling geniet u jarenlang van uw prachtige natuurproduct. Dit vraagt echter wel om het juiste onderhoud van uw houten aanrechtblad. Ook is het belangrijk om aandachtig en met regelmaat uw houten aanrechtblad schoon te maken. De kosten van een houten aanrechtblad liggen, omdat het een uniek natuurproduct is, vaak wat hoger dan bijvoorbeeld een kunststof blad. De houten aanrechtblad prijzen hangen vaak ook af hoe het blad is afgewerkt. Ook de houtsoort is een factor die meespeelt bij de prijs van uw blad.

Onderhoud houten aanrechtblad

Het onderhoud van een houten aanrechtblad vraagt wel wat meer werk, maar daar staat tegenover dat u een uniek natuurlijk product in uw keuken heeft. Juist omdat het een natuurlijk materiaal is, is het belangrijk hier genoeg aandacht aan te geven om deze langer mooi te houden. Zo is het belangrijk om uw houten keukenblad regelmatig te oliën, om deze te beschermen tegen water en vochtopname. Hierdoor blijft uw blad er tevens prachtig en als nieuw uit zien.

Het is belangrijk om schade aan uw houten keukenblad te voorkomen. Omdat hout krasgevoelig is, dient u daarom altijd een snijplank te gebruiken tijdens het bereiden van uw gerechten. Wanneer er toch schade is ontstaan, kan het blad ook baat hebben bij inoliën. Het goed schoonmaken van een houten keukenblad zorgt ervoor dat vuil niet in het materiaal trekt. Verwijder loszittend vuil direct met een vochtige doek. Voor het schoonhouden van uw houten aanrechtblad neemt u deze regelmatig af met een schone doek en een sopje dat bestaat uit water en een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld afwasmiddel. U neemt deze hierna nogmaals af met een vochtige doek voor een optimaal resultaat.

Houten aanrechtbladen op maat

Heeft u een specifieke wens voor uw keuken, zoals bijvoorbeeld een bijzondere hoek, unieke indeling of paal in het midden? Een houten keukenblad op maat biedt hierbij uitkomst. Met een houten maatwerkblad wordt het blad speciaal afgestemd op de afmetingen van uw keuken. De standaard afmeting van een houten aanrechtblad is 60 centimeter diepte. Doorgaans is dit de meest ergonomische diepte, uiteraard is dit wel afhankelijk van uw lengte en de lengte van uw armen.

Een standaard houten aanrechtblad is heeft een hoogte van 90 centimeter, het is wederom afhankelijk van uw lengte of dit voor u de beste optie is. Wat ook meespeelt is of u gaat voor een dun houten aanrechtblad of een dik houten aanrechtblad. De dikte heeft namelijk ook invloed op de ideale hoogte van uw blad. Zo is een massief houten werkblad vaak wat dikker dan bijvoorbeeld een andere houtsoort. Of u nu gaat voor een aanrechtblad van massief hout of een heel andere soort, bij Nieuwenhuis Keukens maken we met plezier het perfecte houten werkblad op maat voor uw keuken.

Ontdek alle mogelijkheden van een houten aanrechtblad

Bent u benieuwd naar de vele variaties van een houten keukenblad? Kom dan langs bij Nieuwenhuis Keukens. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Onze adviseurs laten u met plezier alle houten werkbladen zien en beantwoorden graag uw vragen.

Bekijk ook onze andere aanrechtbladen

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om...

Lees meer

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Home
Terug
Sluiten