Betonlook keuken - Nieuwenhuis

Betonlook keukens

Stoer en robuust

Een betonlook keuken heeft de stoere en robuuste uitstraling van een echte betonnen keuken en is voorzien van vele extra voordelen. Met de betonlook, oftewel beton ciré keuken bent u verzekerd van een keuken met unieke uitstraling. Een betonlook keuken is mooi op zichzelf, maar combineert ook goed met andere materialen zoals hout. Bij Nieuwenhuis Keukens vindt u betonlook keukens in diverse uitvoeringen. Hierdoor vindt u gegarandeerd een keuken die volledig aansluit op uw wensen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van een betonlook keuken? Lees dan snel verder en laat u inspireren.

Het verschil tussen betonlook en echt beton

Wat is nu precies het verschil tussen betonlook en echt beton? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, waar wij een goed antwoord op kunnen geven. Echt beton wordt gegoten in een mal. Hierdoor is elk product van beton anders. Dit robuuste en stoere materiaal heeft een unieke uitstraling, maar is echter wel erg kwetsbaar voor vlekken en beschadigingen. Daarnaast is het materiaal erg zwaar. Betonlook wordt gestuct. Hierdoor wordt er ook vaak gesproken over betonstuc. Ook de franse term beton ciré wordt hiervoor vaak gebruikt. Cementmortel, microbeton of kalk wordt in dit geval gemengd met een vloeistof en op een materiaal uitgewreven. Hierdoor krijgt het materiaal een beton-achtige uitstraling.

De voordelen van betonlook keukens

Bent u benieuwd naar de voordelen van betonlook in tegenstelling tot echt beton? Dat kunnen wij u eenvoudig vertellen. Een betonnen keuken is vaak erg duur. Een betonlook keuken is daarentegen een stuk goedkoper. Keukens met betonlook zijn vaak gemaakt van kunststof of gemodelleerd keramiek en zijn dankzij de afwerking haast niet te onderscheiden van echt beton. Een ander voordeel van betonlook is dat het in elke ruimte gebruikt kan worden, zelfs in vochtige omgevingen zoals de badkamer en de keuken. Betonlook keukens zijn daarnaast erg onderhoudsvriendelijk. De materialen zijn namelijk kras- en slijtbestendig en vloeistofdicht. Een echte betonnen keuken vergt veel onderhoud wanneer u deze mooi wilt houden. U kunt de betonlook terug laten komen in het keukenblad, de keukenkasten of in plankjes in de keuken. Door bijvoorbeeld te combineren met wit en zwart creëert u een leuk contrast.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Beton ciré keuken uitgelicht

Beton ciré is een speciaal soort, natuurlijk beton. Dit beton is voorzien van een bijzondere structuur, omdat het gewreven en gewaxt is. Hoewel het uiterlijk van sommige materialen achteruit gaat naarmate ze veel gebruikt geworden, geldt voor een beton ciré het tegenovergestelde. De pure uitstraling die het beton heeft wordt alleen nog maar meer naarmate deze intensief gebruikt wordt. Met een beton ciré keuken creëert u een ruwe, stoere en unieke stijl. Een beton ciré aanrechtblad is daarom niet voor niets een erg populair product.

Betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad zorgt voor een stoere uitstraling in de keuken en past goed bij verschillende keukenstijlen. Zo komt een betonlook werkblad goed tot zijn recht in moderne keukens, maar past deze ook perfect bij een industrieel of minimalistisch interieur. In combinatie met hout is een betonlook werkblad zelfs een mooie toevoeging aan een modern landelijke keuken. Aangezien men rondom het aanrechtblad veel in contact komt met hete producten, vocht en scherpe materialen, is een betonlook aanrechtblad een duurzamere optie dan echt beton. Een betonlook keukenblad is vaak gemaakt van een materiaal dat extra krasbestendig is. Zeker wanneer u per ongeluk het aanrechtblad raakt tijdens het snijden van producten zal dit bij een betonnen keukenblad minder snel wegtrekken. Een betonnen werkblad heeft daarentegen het grootste voordeel dat deze altijd uniek is en zorgt voor een authentieke uitstraling in de ruimte. Zowel de betonlook als de betonnen aanrechtbladen zijn prachtig te combineren met vrijwel iedere kleur. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie met het materiaal hout. De stoere uitstraling van beton(look) wordt in dit geval gecombineerd met de warme sfeer van hout. Met een keuken van hout en beton bent u dus ook verzekerd van een stoere, warme ruimte. Ook is de zwarte keuken met betonlook blad een echte aanrader. Deze combinatie geeft de ruimte een industriële uitstraling. Wilt u liever een rustige, zachte uitstraling? Dan is een witte keuken met betonlook blad wellicht iets voor u.

Bekijk ook onze andere keukenstijlen

De keukenstijlen en trends bij Nieuwenhuis zijn voor iedere keukenindeling passend. Dus of u nu houdt van een klassieke keuken of juist op zoek bent naar een kleine keuken, bij ons vindt u zeker wat u nodig heeft aan keukenstijlen en trends. Graag zetten we voor u de verschillen op een rij, zodat u in één oogopslag kan zien welke mogelijkheden u heeft voor uw keukenindeling.

De keukenstijlen en trends bij Nieuwenhuis zijn voor iedere keukenindeling...

Lees meer

De keukenstijlen en trends bij Nieuwenhuis zijn voor iedere keukenindeling passend. Dus of u nu houdt van een klassieke keuken of juist op zoek bent naar een kleine keuken, bij ons vindt u zeker wat u nodig heeft aan keukenstijlen en trends. Graag zetten we voor u de verschillen op een rij, zodat u in één oogopslag kan zien welke mogelijkheden u heeft voor uw keukenindeling.

Meer betonlook keukens bekijken?

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden van beton of betonlook keukens? Bestel dan het gratis keukenmagazine van Nieuwenhuis Keukens. Hierin staan diverse betonlook keukens in uiteenlopende stijlen en heel veel keukeninspiratie. Natuurlijk kunt u ook een bezoekje brengen aan een van onze Nieuwenhuis Keukens winkels. Hier staan diverse betonlook en betonnen keukens opgesteld, waardoor u deze met eigen ogen kunt bewonderen. Nieuwenhuis keukens heeft twee keukenmerken, namelijk Selekt en SieMatic.  Bekijk de collectie van deze twee keukenmerken en ontdek welk merk uw voorkeur heeft!

Home
Terug
Sluiten