Kookeiland: multifunctioneel – Nieuwenhuis Keukens
Kookeiland Nieuwenhuis Keukens

Kookeilanden bij Nieuwenhuis Keukens

Open en stijlvol

Een kookeiland in de keuken is erg populair vanwege zijn open karakter, de stijlvolle uitstraling en het multifunctionele aspect. Het open karakter nodigt uit tot gezelligheid in de keuken en vooral bij het kookeiland. Als u van lekker kokkerellen houdt, dan is deze opstelling een ware toevoeging aan uw woning. Wilt u meer weten over deze keukenopstelling en zijn voordelen? Lees dan verder.

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Creëer ruimte voor uw kookeiland

Om het eiland kunt u zich rondom bewegen en dit vraagt om de nodige ruimte. Om het eiland het beste tot zijn recht te laten komen kunt u het beste een oppervlakte van minimaal 1 bij 1,5 meter rekenen. Voor nog meer plezier tijdens het koken, raden wij u aan om tussen het eiland en de keuken minimaal 1,5 meter vrij te houden. Zo kunt u gemakkelijk langs iemand in de keuken lopen en de lades en kasten makkelijk openen. Meet de ruimte goed op en puzzel eventueel wat met de mogelijkheden om te zien of een kookeiland geschikt is. Uiteindelijk weet u dan zeker dat u met veel plezier gaat koken in uw keuken, omdat het kookeiland perfect past.

Gezelligheid aan de bar

Koken aan een kookeiland is een stuk gezelliger. Plaats aan één zijde van het eiland stijlvolle barkrukken, zodat uw gasten hierop kunnen zitten terwijl u een heerlijke maaltijd bereidt. Daarnaast kookt u met uw gezicht naar een open ruimte in plaats van tegen een muur aan te kijken. Op deze manier heeft u altijd de mogelijkheid om gezellig te blijven kletsen met uw gasten of uw gezin. Bespreek samen de dag of vier een klein feestje.

De ideale indeling

Kookeilanden creëren altijd extra werk- en opbergruimte. Dit is erg handig, maar dan is het wel van belang dat u hier efficiënt mee omgaat. Alleen dan kunt u het maximale uit uw keukenindeling halen. Op welke manier u deze keukenopstelling op de meest efficiënte manier indeelt, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo kunt u het eiland van een kookplaat voorzien, van een spoelbak of van beide wanneer u voldoende ruimte heeft. Welke indeling u ook kiest, houdt altijd rekening met de keukendriehoek voor optimaal kookplezier. Dit houdt in dat de totale afstand tussen de drie meest gebruikte elementen (kookplaat, spoelbak en koelkast) maximaal 6 meter bedraagt. Hierdoor heeft u alles mooi bij de hand en kookt u altijd met plezier op uw kookeiland.

Een kookeiland in uw woning

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een kookeiland in uw woning? Twijfelt u bijvoorbeeld of de ruimte binnen uw keuken wel groot genoeg is? Onze 3D-ontwerper geeft u snel duidelijkheid. Het gebruik van de 3D-keukenplanner is geheel vrijblijvend en gratis.

Bekijk ook onze andere keukenopstellingen

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de...

Lees meer

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Home
Terug
Sluiten