Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat u adviseren en inspireren!

Kookeiland Nieuwenhuis keukens

Kookeilanden bij Nieuwenhuis Keukens

Houdt u van kokkerellen en wilt u gezelligheid creëren in de keuken? Kies dan voor een kookeiland. Een keukeneiland is zeer populair vanwege het open karakter en de sfeervolle uitstraling. U voelt zich direct op uw gemak wanneer u in uw keuken met kookeiland stapt. Wilt u meer weten over deze keuken en zijn voordelen? Lees dan snel verder.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

De belangrijkste kenmerken

Waarom kiezen veel huishoudens in Nederland voor een kookeiland? Dat komt door de gezelligheid en het open karakter die deze keuken met zich meebrengt. Door in het centrum van de keuken te koken, kan u vaak goed contact houden met gasten of kinderen in de woonkamer. Plaats stijlvolle barkrukken aan één zijde van het eiland en laat uw gasten of kinderen mee genieten van het bereiden van de maaltijd of het bakken van lekkernijen. De afzuigingen van kookeilanden zijn tegenwoordig zo ontworpen dat u ze niet eens meer ziet. U kunt uw afzuiging namelijk in de kookplaat of in het plafond laten installeren. U geniet van een luxe, sfeervolle ruimte wanneer u kiest voor een kookeiland.

 

Groot, ruimtelijk effect

Het plaatsen van een kookeiland is niet voor iedere ruimte weggelegd. U wilt zich wel rondom het kookeiland vrij kunnen bewegen en dit vraagt om de nodige ruimte. Om het eiland het beste tot zijn recht te laten komen kunt u het beste een oppervlakte van minimaal 1 meter bij 1,5 meter rekenen. Ook adviseren wij om een vrije doorgang van minimaal 1 meter te creëren, zodat u vrij kunt bewegen en de keuken praktisch kunt indelen. Wanneer er voldoende ruimte is, kunt u genieten van een mooi ruimtelijk effect en veel werk- en opbergruimte. Meet uw ruimte dus goed op en bekijk of een kookeiland een geschikte optie is voor uw ruimte. Zo weet u zeker dat u met veel plezier kunt koken in uw eiland keuken.

Spelen met indelingen

Heeft u een wat kleinere keuken, maar wilt u toch een kookeiland? Bekijk dan welke indeling van een kookeiland bij uw ruimte past. Een klein kookeiland behoort namelijk ook tot de opties. De breedte van een kookeiland is meestal 2,50 tot 2,70 meter. Dit zorgt voor een hoog comfort terwijl u kookt. De minimale afmetingen van een klein kookeiland zijn 1 meter bij 1 meter. U kunt natuurlijk ook een nog kleiner kookeiland realiseren, maar daar kunt u praktisch gezien niet veel mee. Wordt het echt te krap om een klein kookeiland te nemen? Overweeg dan een keuken met schiereiland. De korte zijde van de keuken wordt dan tegen de wand geplaatst. U ervaart hierdoor toch de gezellige voordelen van een keukeneiland, maar levert niet in op de ruimte.

 

Verschillende keukenstijlen

Kookeilanden passen binnen verschillende keukenstijlen. Een industrieel keukeneiland kenmerkt zich door een groot, robuust blok met donkerhouten kastjes en een betonlook werkblad. Een landelijke keuken met kookeiland zorgt voor een warm en sfeervol karakter. Ook moderne keukens en kookeilanden gaan goed samen. Denk aan een greeploos eiland met een strak lijnenspel en ingebouwde keukenapparatuur. Zoals u merkt is een kookeiland in iedere keukenstijl te verwerken.

 

Een kookeiland in uw woning

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een kookeiland in uw woning? Twijfelt u bijvoorbeeld of de ruimte binnen uw keuken wel groot genoeg is? Onze 3D-ontwerper geeft u snel duidelijkheid. Het gebruik van de 3D-keukenplanner is geheel vrijblijvend en gratis. Wilt u graag advies inwinnen van onze keukenspecialisten? Kom dan langs in een van onze winkels en vindt uw droomkeuken.

Bekijk ook onze andere keukenopstellingen

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de...

Lees meer

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Home
Terug
Sluiten