Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat u adviseren en inspireren!

Houten keukens

Een houten keuken is een tijdloze keuze die veel warmte en gezelligheid met zich meebrengt. Daarnaast zorgen de diverse houtsoorten voor unieke combinaties in uw keuken.
Geen wonder dat de houten keuken zo populair is geworden! Bovendien kunt u met deze keukenstijl alle kanten op. Bent u benieuwd naar de diverse mogelijkheden en combinaties van een houten keuken? Nieuwenhuis Keukens inspireert en adviseert u graag. 

 

Houten onderdelen in de keuken

Bent u fan van hout, maar vindt u een volledige houten keuken net iets teveel? Ga dan voor enkele houten onderdelen in de keuken om toch een warme sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een houten keukenblad. Doordat elk soort hout een bijzondere structuur heeft, krijgt u altijd een uniek aanrechtblad. Daarnaast zijn deze keukenbladen in diverse houtsoorten beschikbaar, zoals in eikenhout of massief hout.

U heeft ook de mogelijkheid om houten keukenkastjes te plaatsen in uw keuken. Houten keukenfronten zorgen voor een knusse en gemoedelijke uitstraling. Mocht u de keuken willen voorzien van een gezellige ontbijtbar, denk dan eens aan een houten kookeiland. Samen koken is natuurlijk zoveel leuker dan in uw eentje! Dit kunt u met een keukeneiland van hout creëren. 

Andere kleuren en materialen combineren met hout

Een houten keuken is prachtig te combineren met diverse kleuren en materialen. Door enkele neutrale kleuren zoals wit of zwart samen te laten gaan met een natuurlijk materiaal zoals hout, creëert u een speels effect. Wit met hout is een klassieke combinatie die altijd mooi is. Ga bijvoorbeeld voor een witte keuken met een houten werkblad. Deze combinatie geeft warmte en comfort aan de keuken. Een andere optie is de zwarte keuken combineren houten elementen. Op deze manier behoudt u toch de strakke uitstraling en ontstaat er een prachtig geheel.

Of denk aan een grijze keuken met een houten werkblad, perfect voor een rustige en kalme uitstraling. Tot slot kunt u beton prachtig combineren met hout. De koele sfeer van beton loopt prachtig over met de warme sfeer van hout. Denk bijvoorbeeld aan een houten keuken met een betonlook keukenblad. Mocht u een robuuste uitstraling willen creëren dan is deze combinatie perfect.  

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

 

Houten keukens in verschillende stijlen

Een houten keuken kan in allerlei stijlen worden uitgevoerd, er is voor iedereen een prachtige houten keuken verkrijgbaar. Een volledige houten keuken van (geschilderd) hardhout gaat prachtig samen met een landelijke keuken. Met robuuste eikenhouten planken krijgt uw keuken juist een stoere en industriële uitstraling. Deze keuken is prachtig in een ruimte met veel daglicht. In een moderne houten keuken kunt u spelen met donkere houten kleuren in combinatie met een wit keukenblad. Dit zorgt voor een chique, modern en verrassend effect. 

Verschillende soorten hout

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor een keuken. Denk bijvoorbeeld aan een keuken van eikenhout. Deze houtsoort is geelbruin tot donkerbruin van kleur en zorgt voor een open uitstraling. Maar ook een keuken van steigerhout is tegenwoordig erg populair door zijn bijzondere en rustieke uitstraling. Bent u op zoek naar een sterke houtsoort? Kies dan voor een massief houten keuken. Natuurlijk zijn er nog veel meer houtsoorten voor uw ideale houten keuken. Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten over houten keukens? Vraag dan ons gratis magazine aan. Dit magazine staat boordevol inspiratie, tips en de nieuwste keukentrends. Zo kunt u de verschillende mogelijkheden met betrekking tot hout in uw keuken op uw gemak bekijken.

 

Bekijk ook onze andere keukenstijlen

De keukenstijlen en trends bij Nieuwenhuis zijn voor iedere keukenindeling passend. Dus of u nu houdt van een klassieke keuken of juist op zoek bent naar een kleine keuken, bij ons vindt u zeker wat u nodig heeft aan keukenstijlen en trends. Graag zetten we voor u de verschillen op een rij, zodat u in één oogopslag kan zien welke mogelijkheden u heeft voor uw keukenindeling.

De keukenstijlen en trends bij Nieuwenhuis zijn voor iedere keukenindeling...

Lees meer

De keukenstijlen en trends bij Nieuwenhuis zijn voor iedere keukenindeling passend. Dus of u nu houdt van een klassieke keuken of juist op zoek bent naar een kleine keuken, bij ons vindt u zeker wat u nodig heeft aan keukenstijlen en trends. Graag zetten we voor u de verschillen op een rij, zodat u in één oogopslag kan zien welke mogelijkheden u heeft voor uw keukenindeling.

 

Benieuwd geworden naar een houten keuken?

Bent u benieuwd geworden naar de verschillende mogelijkheden van een houten keuken en wilt u graag advies?
Maak dan een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Nieuwenhuis Keukens. Zij adviseren en inspireren u graag! 

 

 

Home
Terug
Sluiten