Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat u adviseren en inspireren!

Groene keukens

Een groene keuken is zeldzaam en daarom ook extra speciaal. De groene keuken zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Wilt u een keer wat anders en uw interieur net iets unieker maken? Dan behoort de groene keuken zeker tot deze optie. Groen brengt namelijk kleur en gezelligheid in uw huis. Groen is dé trendkleur van de afgelopen tijd, met deze kleur zult u de plank zeker niet misslaan. Nieuwenhuis keukens vertelt u graag meer over de diverse mogelijkheden van een groene keuken.

Verschillende kleuren groen voor in uw keuken

Een groene keuken is verkrijgbaar in verschillende kleuraccenten en tinten. Om u wat inspiratie te geven voor uw groene keuken zetten wij hier een aantal mogelijkheden op een rij.

Donkergroen

Donkergroene keukens zijn op dit moment erg in trek. Als u meer warmte en sfeer wilt creëren in uw keuken is donkergroen een geschikte optie. De nieuwste trendkleur donkergroen is een natuurlijke stoere en avontuurlijke kleur. Deze kleur is perfect te combineren met houten elementen of mooie groene planten.

Olijfgroen

Is een olijfgroene keuken iets voor u? Deze stijl brengt levendigheid en veel sfeer met zich mee. De naam is te danken aan de groene olijf. Olijfgroen gaat prachtig samen met ruwe materialen zoals hout of beton. Het is een sprekende tint en het geeft kleur aan uw keuken zonder dat het te opvallend is.

Lichtgroen

Houdt u van een lichte keuken? Dan zijn er ook hele mooie en eigentijdse lichtgroene tinten voor uw keuken. Lichtgroen laat uw keuken eruit springen en is zowel met lichte als donkere kleuren te combineren. Een lichtgroene keuken is zeker een aanrader wanneer opvallende kleuren en keukens bij u passen. 

Grijsgroen

Een grijs groene keuken is de trendkleur van dit moment en heeft een rustgevende werking op het interieur. De grijs groene keuken heeft een matte stoffige afwerking. Deze kleur kan op ieder moment van de dag veranderen, dit is afhankelijk van het licht dat in uw keuken schijnt. In de ochtend overheerst het koele grijs en naarmate de dag vordert wordt de kleur steeds warmer en rijker. 

Mintgroen

Gaat u toch liever voor een frisse look? Dan is de mintgroene keuken zeker iets voor u! Mintgroen zorgt voor een luchtig en fris interieur en is gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Het heeft een vriendelijk karakter en straalt vrolijkheid uit. 

Oud groen

Een oude groene keuken zorgt voor een vintage karakter. Oudgroen is er in vele tinten van donker tot licht en neigt meer naar het grijze toe. De kleur past perfect bij houten elementen, zoals een houten vloer of houten wandplanken. 

Mosgroen

Een mosgroene keuken doet u denken aan het heldergroene mos uit het bos en straalt natuurlijke rust uit. Het is een diepgaande en sfeervolle toevoeging aan uw interieur. Mosgroen is gemakkelijk te combineren met andere groentinten, maar ook natuurlijk materialen zoals hout.

Benieuwd of deze kleur in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Groene keukens in verschillende stijlen

Naast de verschillende groene kleurtinten is de stijl van uw keuken ook belangrijk. Er zijn verschillende stijlen mogelijk. Een landelijke groene keuken kenmerkt zich door enkele rustieke en landelijke details. Denk bijvoorbeeld aan een donkergroene kleur voor uw keuken, deze zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Maar ook mooie strakke moderne keukens zijn te stijlen met de kleur groen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoogglans keuken, deze zorgt voor een strakke uitstraling, wat perfect past bij een moderne keuken. 

Groene onderdelen in de keuken

Mocht je een groene keuken toch iets te eentonig vinden? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om enkele groene onderdelen in de keuken te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan groene keukenkastjes, deze schitteren direct in het interieur. Wat misschien minder snel in u opkomt maar zeker de moeite waard, is een groen keukenblad. Dit keukenblad geeft net dat beetje extra sfeer in uw keuken. Een stevige, groene kleur of een keukenblad van glas met een groene gloed doen het altijd goed. De verschillende onderdelen geven de ruimte een gezellige en warme sfeer en zorgen voor nog meer karakter!

Enthousiast geworden over een groene keuken?

Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en wilt u meer inspiratie opdoen voor uw groene keuken? Bestel dan geheel gratis en vrijblijvend ons keukenmagazine of kom eens langs in een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies.

Bekijk ook onze andere kleuren

Keuken kleuren zijn belangrijk voor de uitstraling van uw keuken. De kleuren bepalen namelijk de sfeer van uw keuken en zeggen iets over uw stijl en smaak. Nieuwenhuis keukens vertelt u graag meer over de diverse mogelijkheden van keuken kleuren.

Keuken kleuren zijn belangrijk voor de uitstraling van uw keuken. De...

Lees meer

Keuken kleuren zijn belangrijk voor de uitstraling van uw keuken. De kleuren bepalen namelijk de sfeer van uw keuken en zeggen iets over uw stijl en smaak. Nieuwenhuis keukens vertelt u graag meer over de diverse mogelijkheden van keuken kleuren.

Home
Terug
Sluiten