Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat u adviseren en inspireren!

rode keuken

Kleur in de keuken

Levendig en vrolijk

Kleur in de keuken biedt volop mogelijkheden. Iedere kleur heeft zo zijn eigen uitstraling en biedt u zo de mogelijkheid om de gewenste sfeer in de ruimte te brengen. Bovendien zijn er verschillende manieren om kleur te verwerken in uw keuken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden met kleur bij Nieuwenhuis Keukens.

Benieuwd of deze kleur in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Welke kleur kiest u?

Vaak wordt er gekozen voor tijdloze, neutrale tinten als wit, grijs of zwart. Natuurlijk bieden deze kleurtinten volop mogelijkheden, maar mocht u toe zijn aan iets nieuws kan een verfrissend kleurtje ook uitkomst bieden. Van felle kleuren tot pasteltinten: alles is mogelijk. Rood, groen, geel of oranje zorgen bijvoorbeeld voor een echt statement in uw keuken. Pasteltinten zorgen daarentegen voor een subtielere kleurtoevoeging en hebben een zacht effect. 

Een gekleurde keuken

Door de keukenkastjes de gewenste kleur te geven, voert deze kleur direct de boventoon in de keuken. Ook het keukenblad en de achterwand zijn elementen in de keuken die opvallen. Door deze een kleurtje te geven, vallen deze direct op. Het is wel belangrijk om een keuze te maken tussen deze elementen. Heeft u de keukenkastjes al in een opvallende kleur gekozen, dan is het waarschijnlijk beter om de achterwand en het aanrechtblad in een neutralere kleur te kiezen. Te veel kleur zorgt voor overdaad en onrust in de ruimte, iets wat u wilt voorkomen.

Subtiele kleuraccenten

Spreekt een kleurtje in de keuken u wel aan, maar zijn grote, opvallende vlakken teveel van het goede naar uw smaak? Kies dan voor enkele opvallende eyecatchers. Hierdoor komt de kleur toch duidelijk terug in het keukendesign, maar voert deze niet de boventoon. Daarnaast zorgt een pastelkleur voor een zachter effect dan een felle kleur. Mocht u het effect graag subtiel willen houden, dan is een pasteltint wellicht de beste keuze voor u. Laat de gekozen kleur terugkomen in keukenaccessoires of kleinere elementen, zoals de keukenkraan. Keukenhulpmiddelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ook kunt u de gewenste kleur in de keuken terug laten komen door bijvoorbeeld (bloem)potten, keukengerei of decoratie in deze kleur te kiezen.

Bestel het magazine

Lijkt een gekleurde keuken u wel iets? Voor meer inspiratie bestelt u ons gratis keukenmagazine. Het magazine staat boordevol met handige tips, de nieuwste keukentrends en ervaringen van klanten die u voorgingen. Het gratis magazine wordt binnen drie werkdagen bij u thuisbezorgd. 

Bekijk onze keukenkleuren

Keuken kleuren zijn belangrijk voor de uitstraling van uw keuken. De kleuren bepalen namelijk de sfeer van uw keuken en zeggen iets over uw stijl en smaak. Nieuwenhuis keukens vertelt u graag meer over de diverse mogelijkheden van keuken kleuren.

Keuken kleuren zijn belangrijk voor de uitstraling van uw keuken. De...

Lees meer

Keuken kleuren zijn belangrijk voor de uitstraling van uw keuken. De kleuren bepalen namelijk de sfeer van uw keuken en zeggen iets over uw stijl en smaak. Nieuwenhuis keukens vertelt u graag meer over de diverse mogelijkheden van keuken kleuren.

Home
Terug
Sluiten