Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat u adviseren en inspireren!

hoek keuken

Hoekkeukens: efficiënt en ruimtebesparend

Een hoekkeuken is een populaire keukenopstelling. Dit is niet voor niets. Deze keukenopstelling is namelijk efficiënt, praktisch en ruimtebesparend. Vanwege de compacte opstelling is deze keuken in de hoek uiterst geschikt voor kleinere ruimtes. Bent u benieuwd of een hoekkeuken bij uw ruimte past? En wilt u graag meer weten over deze keukenopstelling? Lees dan snel verder.

Kies de opstelling die bij u past

Het grootste voordeel van hoekkeukens is de enorme diversiteit in afmetingen en stijlen. Zo zijn er veel verschillende opstellingen mogelijk. De L-vormige opstellingen kunnen in vrijwel iedere ruimte geplaatst worden. Is uw ruimte erg klein? Zelfs dan is het mogelijk om een kleine hoekkeuken te plaatsen. Zo levert u niet in qua ruimte en kunt u toch aangenaam koken. Heeft u wat meer ruimte ter beschikking? Dan is een hoekkeuken met bar een prachtige optie. Keukens met bar worden steeds populairder, omdat het koken hierdoor een stuk gezelliger wordt. Familie en vrienden kunnen aan de bar plaatsnemen terwijl u kookt. Ook is de opstelling van een hoekkeuken met eiland een verrassend mooie mogelijkheid. Het keukeneiland zorgt voor meer sfeer en een aangenaam kookgenot. Ook wordt een hoekkeuken vaak onder een raam geplaatst. Een hoekkeuken met raam is namelijk sfeervol en praktisch. Het licht zorgt ervoor dat u meer ziet en onder het koken heerlijk naar buiten kunt kijken.

Diverse stijlen

Wat stijlen betreft kunt u met de hoekkeuken alle kanten op. Wilt u bijvoorbeeld een moderne hoekkeuken? Bekijk dan de witte, strakke hoekkeukens eens. Houdt u meer van een donkere keuken? Kijk dan eens naar een zwarte hoekkeuken. De zwarte kleur zorgt voor een stoere uitstraling. Een keuken met hoekopstelling is ook mogelijk bij een landelijke keukenstijl. De houten hoekkeuken is een voorbeeld van een landelijke keuken die rust en warmte uitstraalt. U voelt de warmte direct wanneer u deze keuken binnenloopt. Ook design, klassieke en trendy keukenstijlen zijn mogelijk bij de hoekkeukens. Bij Nieuwenhuis vindt u eenvoudig de keukens in verschillende stijlen door te klikken op de diverse, overzichtelijke kopjes bovenaan de website.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

De werkdriehoek als basis

Bij de aanschaf van een nieuwe keukenruimte is het van belang om enkele essentiële zaken op voorhand goed in kaart te brengen. Functionaliteit en gebruiksgemak liggen aan de basis van elk prettig keuken bestaan. Houd bij de indeling van hoekkeukens rekening met de werkdriehoek. Uw keukenverblijf zal zich voornamelijk afspelen tussen de spoelbak, het fornuis en de koelkast. Door een soepele wisselwerking tussen deze drie hoofdpunten, bent u verzekerd van een effectief en veilig keukengebruik. Bij het samenstellen van de driehoek wordt aangeraden een afstand tussen de 60 en 200 centimeter aan te houden tussen de hoofdrolspelers. Met name de interactie tussen kookplaat en spoelbak dient snel en effectief te verlopen, omdat deze combinatie het vaakst gebruikt wordt.

Opbergen wordt zo wel heel makkelijk

Hoekkeukens danken hun grote populariteit niet alleen aan de oneindige mogelijkheden met het oog op afmeting en stijl. Achter de gesloten deuren en laden van een hoekopstelling schuilt een groot opberg spel. Hoge keukenkasten kunnen eenvoudig aan de muur bevestigd worden en door de keukenhoek te voorzien van een slimme carrouselkast, laat u geen plekje onbenut. De draaiende hoekkasten zijn makkelijk te bereiken en winnen tegelijkertijd tot twee vierkante meter aan opbergruimte terug.

Bekijk alle hoekkeukens

Wilt u meer weten over de diverse hoekkeukens? Kom dan langs in een van onze vestigingen. Onze keukenspecialisten vertellen u graag meer over de opties. Bent u benieuwd hoe een hoekkeuken in uw woning er uitziet? Ga dan eens aan de slag met onze 3D-keukenplanner. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden in uw eigen huis. Het gebruik van onze 3D-keukenplanner is geheel vrijblijvend en gratis.

Bekijk ook onze andere keukenopstellingen

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de...

Lees meer

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Home
Terug
Sluiten