Hoekkeukens: de ideale opstelling voor iedere keuken
Hoekkeukens Nieuwenhuis

Hoekkeukens bij Nieuwenhuis Keukens

de ideale opstelling voor iedere keuken

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe keuken, is de kans groot dat een hoekkeuken aan een aantal van uw wensen en verwachtingen voldoet. Deze multifunctionele keukenopstelling is een opeenstapeling van gebruiksgemak, voor een heerlijk keukenbestaan. Hoekkeukens zijn populair door de ruime opbergmogelijkheden, de vloeiende werkdriehoek en kunnen door een grote gezinstafel in de open hoek te plaatsen eenvoudig omgetoverd worden tot een woonkeuken. In ons keukenmagazine vindt u naast meer voorbeelden van hoekkeukens, ook de nodige voorbeelden van andere keukenopstellingen. Wilt u snel meer weten over hoekkeukens? Lees dan hier verder.

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Flexibel in maat, divers in stijl

Het grootste voordeel van hoekkeukens is de enorme diversiteit in afmetingen en stijlen. De L-vormige opstellingenkunnen in de praktijk in vrijwel elk vertrek geplaatst worden. Of de ruimte nu bescheiden of riant is, dankzij de specifieke formaten hebben hoekkeukens een passend antwoord op elke leefsituatie. Met zo'n flexibele keukeninrichting weet u in elk geval zeker dat u optimaal gebruik maakt van uw opties. Binnen de uitgebreide keukencollectie van Nieuwenhuis Keukens vindt u talloze voorbeelden van moderne, klassieke en verrassend scherp geprijste hoekopstellingen. Neem bijvoorbeeld de Classic BeauxArt keuken van SieMatic; een hoogwaardige keuken met zowel RVS als witte hoogglans elementen, gecombineerd in één hoekkeuken.

De werkdriehoek als basis

Bij de aanschaf van een nieuwe keukenruimte is het van belang om enkele essentiële zaken op voorhand goed in kaart te brengen. Functionaliteit en gebruiksgemak liggen aan de basis van elk prettig keukenbestaan. Houd bij de indeling van hoekkeukens rekening met de werkdriehoek. Uw keukenverblijf zal zich voornamelijk afspelen tussen de spoelbak, het fornuis en de koelkast. Door een soepele wisselwerking tussen deze drie hoofdpunten, bent u verzekerd van een effectief en veilig keukengebruik. Bij het samenstellen van de driehoek wordt aangeraden een afstand tussen de 60 en 200 centimeter aan te houden tussen de hoofdrolspelers. Met name de interactie tussen kookplaat en spoelbak dient snel en effectief te verlopen, daar deze combinatie het vaakst gebruikt wordt.

Hoekkeukens: opbergopties te over

Hoekkeukens danken hun grote populariteit niet alleen aan de oneindige mogelijkheden met het oog op afmeting en stijl. Achter de gesloten deuren en laden van een hoekopstelling gaat een waar opbergspel schuil. Hoge keukenkasten kunnen eenvoudig aan de muur bevestigd worden en door de keukenhoek te voorzien van een slimme carrouselkast, laat u geen plekje onbenut. De draaiende hoekkasten zijn makkelijk te bereiken en winnen tegelijkertijd tot twee vierkante meter aan opbergruimte terug.

Een hoekkeuken in uw woning?

Bent u benieuwd hoe een hoekkeuken in uw woning eruit ziet? Ga dan eens aan de slag met onze 3D-keukenplanner. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden in uw eigen huis. Het gebruik van onze 3D-keukenplanner is geheel vrijblijvend en gratis. 

Bekijk ook onze andere keukenopstellingen

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de...

Lees meer

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Home
Terug
Sluiten