Stopcontacten in de keuken: 3 tips om ze weg te werken

3 tips om stopcontacten in uw keuken slim weg te werken 

Stopcontacten zijn onmisbaar in iedere de keuken. Ze komen echter vaak niet ten goede aan de uitstraling van uw keuken. Zeker in strakke, minimalistische keukens zijn zichtbare stopcontacten niet gewenst. Nieuwenhuis Keukens geeft u daarom drie tips om stopcontacten op een slimme manier minder zichtbaar te maken of volledig weg te werken in uw keukeninterieur. Lees verder en laat u inspireren.

1. Verwerk de stopcontacten in een hoek

Heeft u een hoekkeuken? Dan kunt u de hoek van het aanrecht uitstekend gebruiken voor de stopcontacten. De hoek van het aanrecht wordt vaak niet gebruikt als werkblad en daarom blijft deze ruimte vaak onbenut. In plaats daarvan kunt u in de hoek enkele stopcontacten verwerken in een zogeheten ‘driehoekszuil’ en daarvoor bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, waterkoker, blender of juist een mooie plant neerzetten. Zo maakt u optimaal gebruik van de ruimte!

2. Klap ze in en uit wanneer u maar wilt

Wanneer u de stopcontacten niet direct in het zicht wilt hebben, kunt u kiezen voor de uitklapbare variant. Deze zit verwerkt in het werkblad en heeft een rechthoekig ontwerp. Door druk te zetten klapt u het stopcontact gemakkelijk uit, waarna u er direct gebruik van kunt maken. Ook kunt u kiezen voor een stopcontact met een stijlvolle klapdeksel in dezelfde kleur als uw keukenkastjes of –wand. De stopcontacten vallen zo een stuk minder op en vormen een mooi geheel met de rest van uw keukeninterieur 

3. Laat ze verdwijnen in het werkblad

Wilt u de stopcontacten liever volledig uit het zicht hebben? Ga dan voor een zuil die in het werkblad kan zakken. De cilindervormige zuil met enkele stopcontacten trekt u dan zo uit het werkblad wanneer u deze nodig hebt. Als u ze niet meer gebruikt, verdwijnen ze weer in het werkblad en is er niets meer van te zien. Dit is ideaal in een moderne keuken met een minimalistisch design, waar u zo min mogelijk afleidende elementen wilt hebben. 

Vraag ons gratis magazine aan

Wilt u graag nog meer inspiratie opdoen over de inrichting van uw keuken? Vraag dan ons gratis keukenmagazine aan, boordevol handige tips, trends, innovaties en ervaringen van andere keukenkopers. Bovendien kunt u het magazine na aanvraag snel en gratis bij u thuis verwachten.

Home
Terug
Sluiten