Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Inductie Kookplaat AEG

Stap ook over van koken op gas naar inductie

Kom alles te weten bij Nieuwenhuis Keukens, de inductiespecialist van het Noorden

Overweeg je om over te stappen van koken op gas naar inductie? Dan ben je bij Nieuwenhuis Keukens aan het juiste adres. Als inductiespecialist van het Noorden vertellen wij je graag alles over de vele voordelen van koken op inductie. Zo is het niet alleen modern en veilig, maar ook nog eens geschikt voor de toekomst.

Met inductie bespaar je tijd en geld dankzij de uiterst efficiënte en energiezuinige werking. Wellicht zijn er nog wat voorbereidingen nodig voordat je daadwerkelijk kunt koken op inductie, maar wij helpen je hier graag bij. Bij Nieuwenhuis Keukens krijg je uitgebreid advies over wat er allemaal komt kijken bij de overstap van koken op gas naar inductie.

De aansluiting van inductiekookplaten

Voor je kunt overstappen naar koken op inductie is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Hier zijn de belangrijke stappen om te bepalen of je de juiste aansluiting hebt voor een inductiekookplaat:

  • Controleer of je een 2-polig stopcontact hebt. In dat geval kun je alleen kiezen voor een 1-fase inductiekookplaat, die werkt met een 'normale' stroomtoevoer en vaak kleiner is.
  • Als je een 5-polig Perilex stopcontact hebt, moet je het aantal fasen stroom bepalen. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een speciale multimeter. Als je geen multimeter hebt, kijk dan in je meterkast.
  • Als je een fornuisgroep hebt, levert het stopcontact 2-fasen stroom en kun je een 2-fasen inductiekookplaat kopen. Een andere optie is een krachtstroomelement, waarmee je zowel een 2- als 3-fasen inductiekookplaat kunt aanschaffen.
  • Als je graag een grote kookplaat wilt, maar niet over de juiste aansluiting beschikt, moet je een aanpassing in de meterkast laten doen.
  • Als alle aansluitingen kloppen, kan de inductiekookplaat worden geïnstalleerd. Dan moet je nog wel keuzes maken, lees hieronder de antwoorden op enkele veelgestelde vragen hieronder.

Moet je je pannen vervangen voor een inductiekookplaat?

Ja, voor een inductiekookplaat heb je speciale pannen nodig met een magnetische bodem. Zelfs als de pannen die je op je gaskookplaat gebruikte geschikt zijn voor inductie, raden we je aan ze toch te vervangen. Dit is belangrijk omdat beschadigde pannen het gladde oppervlak van je inductiekookplaat gemakkelijker kunnen bekrassen.

Wat is het verschil tussen keramisch koken en inductie?

Bij keramisch koken en inductie werken beide kookplaten op elektriciteit. Het voordeel van keramisch koken is dat je geen nieuwe pannen in huis hoeft te halen, want alle pannen werken op deze kookplaat.

Bij een keramische kookplaat warmt de pit langzaam op, terwijl bij inductie warmte ontstaat door het contact met een speciale inductiepan. Zodra je de pan van het kookveld afhaalt, stopt de stroomtoevoer direct. Dat maakt koken op inductie ontzettend efficiënt, energiezuinig en veilig.

Welke soorten inductiekookplaten zijn er?

Er bestaan verschillende soorten inductiekookplaten. Iedere kookplaat werkt vanuit hetzelfde principe, maar de uitvoering kan iets anders zijn. Zo zijn er kookplaten met flexzones, brugzones en boostzones. Met flexzones kun je de grootte en hoeveelheid pannen aanpassen, terwijl brugzones meerdere kookvelden aan elkaar koppelen om één groot veld te creëren. Boostzones zorgen dan weer voor extra snelle opwarming van een pan.

Wat zijn populaire inductiekookplaten? 

Wat betreft de populariteit van inductiekookplaten, hebben ze over het algemeen een strak, modern design. Sommige merken geven echter een unieke draai aan hun assortiment, zoals de ATAG Magna inductiekookplaten met een typerend zwart, minimalistisch uiterlijk. BORA biedt bijvoorbeeld inductiekookplaten met geïntegreerde kookveldafzuiging aan. Andere degelijke, Duitse merken zijn AEG en Whirlpool. Bij Nieuwenhuis Keukens kun je terecht voor diverse A-merken met een gevarieerd assortiment inductiekookplaten.

Maak een afspraak bij de inductiespecialist van het Noorden

Ben je klaar om over te stappen van koken op gas naar inductie en wil je hierbij geholpen worden? Bij Nieuwenhuis Keukens ben je aan het juiste adres! Als dé inductiespecialist van het Noorden bieden wij je graag meer informatie over de overstap en ons ruime assortiment inductiekookplaten.

Maak nu een afspraak met een van onze keukenprofessionals en laat je volledig informeren over de voordelen van inductie en de verschillende mogelijkheden. Onze experts beantwoorden al je vragen en voorzien je van een persoonlijk en deskundig advies, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak!

Maak een afspraak

Hulp nodig met het kiezen van de juiste apparatuur?

Onze deskundige adviseurs denken graag met u mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we alle mogelijkheden. Samen kijken we bijvoorbeeld naar de gewenste stijl en functionaliteiten, zodat we u een persoonlijk advies kunnen geven.

Bekijk ook andere keukenapparatuur van Nieuwenhuis Keukens

Om het maximale comfort, gebruiksgenot en leefplezier uit uw keuken naar boven te halen wordt u in al uw behoeften voorzien met keukenapparatuur van alle bekende merken.

Om het maximale comfort, gebruiksgenot en leefplezier uit uw keuken naar...

Lees meer

Om het maximale comfort, gebruiksgenot en leefplezier uit uw keuken naar boven te halen wordt u in al uw behoeften voorzien met keukenapparatuur van alle bekende merken.

Home
Terug
Sluiten