Inductie Kookplaat AEG

Stap ook over van koken op gas naar inductie

Kom alles te weten bij Nieuwenhuis Keukens, de inductiespecialist van het Noorden


Koken op inductie is modern, veilig en helemaal geschikt voor de toekomst. Niet voor niets stappen steeds meer mensen over van koken op gas naar de elektrische inductiekookplaat. Deze innovatieve manier van koken bespaart u tijd en geld, vanwege een uiterst efficiënte en energiezuinige werking. Maar voor u kunt koken op inductie zijn er vaak nog een aantal voorbereidingen te treffen.

Overweegt u om over te stappen en wilt u weten hoe dit in zijn werking gaat? Nieuwenhuis Keukens, de inductiespecialist van het Noorden, vertelt u uitgebreid wat er komt kijken bij de overstap van koken op gas naar inductie. 

De aansluiting van inductiekookplaten

Voor u kunt overstappen naar koken op inductie is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Bepaal allereerst of u de juiste aansluiting heeft voor een inductiekookplaat. Heeft u een 2-polig stopcontact, dan kunt u alleen kiezen voor een 1-fase inductiekookplaat. Dit zijn vaak kleinere 1- of 2-pits kookplaten die werken met een ‘normale’ stroomtoevoer. Wanneer u een 5-polig Perilex stopcontact heeft, dan moet het aantal fasen stroom bepalen. Dat kan heel eenvoudig met behulp van een speciale multimeter.

Heeft u deze niet? Kijk dan in uw meterkast. Wanneer u een fornuisgroep heeft, levert het stopcontact 2-fasen stroom en kunt u dus een 2-fasen inductiekookplaat kopen. De andere optie is een krachtstroomelement. In dat geval kunt u zowel een 2- als 3-fasen inductiekookplaat aanschaffen. Wanneer u graag een grote kookplaat wenst, maar niet over de juiste aansluiting beschikt, dient u een aanpassing in de meterkast te laten doen.

Als alle aansluitingen kloppen, kan de inductiekookplaat geïnstalleerd worden. Ook dan komt u nog voor verschillende keuzes te staan. Hieronder leest u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen. 

Moet ik mijn pannen vervangen? 

Voor een inductiekookplaat heeft u speciale pannen nodig met een magnetische bodem. Zijn de pannen die u op uw gaskookplaat gebruikte ook geschikt voor inductie? Dan raden we u alsnog aan deze te vervangen. Dit is belangrijk omdat beschadigde pannen het gladde oppervlak van uw inductiekookplaat makkelijker kunnen bekrassen.

Wat is het verschil tussen keramisch koken en inductie?

De keramische en inductiekookplaat werken beide op elektriciteit. Het voordeel van keramisch koken is dat je geen nieuwe pannen in huis hoeft te halen, want alle pannen werken op deze kookplaat.

Bij een keramische kookplaat warmt de pit langzaam op, terwijl bij inductie warmte ontstaat door het contact met een speciale inductiepan. Zodra je de pan van het kookveld afhaalt, stopt de stroomtoevoer direct. Dat maakt koken op inductie ontzettend efficiënt, energiezuinig én veilig. 

Welke soorten inductiekookplaten zijn er?

Iedere inductiekookplaat werkt vanuit hetzelfde principe, alleen de uitvoering kan iets anders zijn. De kookplaten hebben namelijk speciale kookzones die u op verschillende manieren kunt gebruiken.

Zo zijn er kookplaten met flexzones, die u flexibel aanpast aan de hand van de grootte en de hoeveelheid pannen. Daarnaast zijn er brugzones, waarmee u gemakkelijk twee kookvelden aan elkaar koppelt om één groot veld te creëren. Tot slot bestaan er ook boostzones voor het extra snel opwarmen van een pan.

Wat zijn populaire inductiekookplaten? 

Een algemeen kenmerk van de inductiekookplaat is het strakke, moderne design. Daarnaast geven sommige merken een unieke draai aan hun assortiment inductiekookplaten. Neem bijvoorbeeld de ATAG Magna inductiekookplaten met een typerend zwart, minimalistisch uiterlijk.

Of wat dacht u van een inductiekookplaat met geïntegreerde kookveldafzuiging van BORA? Andere degelijke, Duitse merken zijn bijvoorbeeld AEG en Whirlpool. Bij Nieuwenhuis Keukens kunt u terecht voor diverse A-merken met een gevarieerd assortiment inductiekookplaten

Maak een afspraak bij de inductiespecialist van het Noorden

Wilt u ook overstappen van koken op gas naar inductie? Dan bent u bij Nieuwenhuis Keukens aan het juiste adres. Bij ons ontvangt u namelijk altijd een Lancelotti inductiefornuis voor de prijs van een Lancelotti gasfornuis. Bovendien krijgt u een gratis Demeyere pannenset ter waarde van € 680,- bij aankoop van een keuken met een inductiekookplaat.

Ontvangt u graag nog wat meer informatie over de overstap of bent u benieuwd naar het assortiment inductiekookplaten? Maak dan een afspraak met een van onze keukenprofessionals. Zij beantwoorden graag al uw vragen en voorzien u van een persoonlijk en deskundig advies. 

Maak een afspraak

Hulp nodig met het kiezen van de juiste apparatuur?

Onze deskundige adviseurs denken graag met u mee. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we alle mogelijkheden. Samen kijken we bijvoorbeeld naar de gewenste stijl en functionaliteiten, zodat we u een persoonlijk advies kunnen geven.

Bekijk ook andere keukenapparatuur van Nieuwenhuis Keukens

Om het maximale comfort, gebruiksgenot en leefplezier uit uw keuken naar boven te halen wordt u in al uw behoeften voorzien met keukenapparatuur van alle bekende merken.

Om het maximale comfort, gebruiksgenot en leefplezier uit uw keuken naar...

Lees meer

Om het maximale comfort, gebruiksgenot en leefplezier uit uw keuken naar boven te halen wordt u in al uw behoeften voorzien met keukenapparatuur van alle bekende merken.

Home
Terug
Sluiten