Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Verantwoord kiezen met oog voor mens en de aarde. Omdat elektriciteit volledig groen op te wekken is en geen schade aan het milieu aanbrengt.

Warmte die voorkomt uit elektriciteit, kan opgewerkt worden uit natuurlijke bronnen zoals wind-, water- of zonne-energie. Dat is vele malen milieurvriendelijker dan warmte die voortkomt uit gaswinning. Iedereen kent de verregaande consequenties die de gaswinning in ons land al heeft gehad. Daarbij zorgt het voor ongewenste uitstoot die voor het klimaat verregaande gevolgen heeft. Reden genoeg om een bewuster en minder vervuilend alternatief kiezen.

Geen enkele kookplaat is zo makkelijk te reinigen. Het gladde, vuilafstotende oppervlak is in een mum van tijd weer glanzend schoon.

Een vochtige doek, eventueel met kookplaatreiniger en uw inductieplaat glimt weer als nieuw. Elke dag weer. In tegenstelling tot een gaskookplaat of elektrische kookplaat, heeft een inductieplaat een groot en glad oppervlak. Etensresten kunnen er dus niet inbranden. Is er toch iets aangekoekt of overgekookt, dan verwijdert u dat heel eenvoudig weer. Geen gedoe met gaspitten of een rooster schoonmaken. Het bespaart u zeker veel tijd en ergernis!

Elke thuiskok kan ermee uit de voeten. In rap tempo is de temperatuur aan te passen.

Omdat de magnetische energie één op één van de plaat naar de pan gaat, gaat verwarming uiterst snel. Dat heeft alles te maken met de grote precisie van het kooksysteem, waarmee u overigens ook weer de temperatuur snel verlaagt. Kortom, u heeft uw pannen altijd perfect onder controle.

Geen open vuur, geen kans op een gaslek en altijd koken op een stabiele ondergrond. Als het iets belangrijk is in de keuken, dan is het wel veiligheid.

Inductie is met afstand de meest veilige manier om te koken. Om te beginnen is er geen open vuur aanwezig, dat betekent dat er dus geen brand kan ontstaan. Ook is de (omgevings)warmte van inductie minder intens dan die van een gasvlam. De inductietechniek verwarmt namelijk alleen de onderzijde van de pan. Ook wanneer u een kleine pan op een grote kookzone zet, verspreidt de warmte zich alleen daar waar de pan contact maakt met de plaat. Zonder pan is er dus geen warmte. Verder staan pannen stabiel op een inductieplaat, waardoor de kans op omvallen erg klein is. Omdat een inductieplaat op elektriciteit werkt, heeft u tot slot geen risico op een gaslek.

Efficiënt koken zonder warmteverlies. Op een manier die óók in de toekomst mogelijk blijft. Dat geeft zekerheid en voorkomt onnodige kosten.

Inductiekoken is de meest efficiënte manier van elektrisch koken. Namelijk 80% van de gebruikte energie wordt direct gebruikt voor het verwarmen, terwijl u bijvoorbeeld bij gas en keramisch koken heel veel energie verliest, tot wel de helft! Aangezien de Nederlandse overheid het doel heeft gesteld om in de toekomst alle huizen van gas los te koppelen, is het niet onwaarschijnlijk dan de gasprijs de komende jaren flink gaat stijgen. Dat maakt koken op inductie dan nog aantrekkelijker. Door nu inductie te kiezen, voorkomt u bovendien dat u later alsnog de overstap (en dus extra kosten) moet maken.

De inductiespecialist van het noorden

Het traditionele koken wordt veelal vervangen door koken op inductie. Dit brengt vele voordelen met zich mee en is in de afgelopen jaren alsmaar verbeterd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Nieuwenhuis Keukens neemt u graag mee door de vele opties.

Home
Terug
Sluiten