Nostalgische keukens: het nu in de sfeer van toen

De keukenruimte wordt een steeds belangrijker onderdeel van het huishouden. Een aparte ruimte is het vertrek al lang niet meer; woon- en leefkeukens zetten tegenwoordig de trend. Binnen die ontwikkeling is met name de nostalgische keuken aan een opmars bezig. 

Haal de natuur in huis

Een nostalgische keuken is vooral te herkennen door de aanwezigheid van natuurlijke producten als hout en natuursteen, ambachtelijke details en de vele versieringen. Smaakvol versierde kasten en laden, sprekende zuilen en een marmer of granieten werkblad, maken het plaatje compleet. Het grote verschil tussen de nostalgische stijl en de klassieke keukenstijl is de zichtbare afwezigheid van moderne keukenapparatuur en materiaal als RVS. Apparatuur en andere nieuwerwetse technieken gaan in deze 'van-vroeger-stijl' smaakvol verborgen achter de sfeer van toen. Door deze uitstraling wordt het gewenste stijlbeeld niet onderbroken.

Het fornuis als kloppend hart

In een nostalgische keuken mag één keukenapparaat absoluut niet ontbreken. Een groot, losstaand fornuis is het hart van het kookvertrek. Door te kiezen voor een kleur die past in het design - denk aan zwart, antraciet of donkergroen - springt het traditionele kooktoestel niet uit de band en blijft de juiste sfeer intact. Kies in plaats van een standaard RVS-spoelbak voor een spoelbak van porselein, gemaakt van tegeltjes of een keramisch model, in combinatie met een klassieke keukenkraan. Details geven de doorslag; maak gebruik van kranslijsten en glas- en schappenkasten om het warme, huiselijke gevoel van nostalgie nog nadrukkelijker uit te stralen.

Een nostalgische keuken vinden

Binnen de collectie van Nieuwenhuis Keukens vindt u vele voorbeelden van de traditionele, landelijke stijl. Neem het uitgebreide en volledige assortiment op uw gemak door of breng een bezoek aan één van de vestigingen van de keukenspecialist. Wilt u meer inspiratie opdoen in de zoektocht naar de perfecte nostalgische keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine. Hierin leest u alles over de laatste keukentrends, handige tips, ervaringen van andere keukenkopers en wordt u volop geïnspireerd door prachtige foto's en diverse keukenopstellingen!

Bestel nu ons gratis keuken-magazine

  • Alles over de nieuwste trends en innovaties
  • Handige tips die u niet wilt missen
  • Gratis en snel bij u thuisbezorgd