Landelijke keukens | Nieuwenhuis Keukens

Landelijke keukens zijn stijlvol, ze voegen een warme sfeer toe aan elk interieur en zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen. Kenmerkend voor landelijke keukens zijn de zachte kleuren, nostalgische details en het veelvuldige gebruik van houten materiaal. Een keuken in landelijke stijl vormt vaak het bruisende en gezellige hart van een huis.

Landelijke keukenkasten

Landelijke keukenkasten zijn vaak gesloten, van hout gemaakte kasten. Gecombineerd met open kastjes en plankjes voeg je een moderne touch toe aan je landelijke keuken. Een typisch landelijk keukenkastje beschikt over fijne details, zoals handgrepen in landelijke stijl. Deze grepen zijn vaak unieke, stijlvolle knoppen of chique, losse grepen van donker metaal of gietijzer.

Landelijke keukenkraan

U kunt de landelijke stijl ook doorvoeren in de keukenkraan. Deze zijn vaak siervol en beschikken over veel meer details dan in een moderne keuken. Zo staat bijvoorbeeld de Victoriaanse keuken bekend om onder andere zijn prachtige, landelijke keukenkranen. Deze beschikt over ronde vormen en de kraangrepen zijn vaak erg gedetailleerd en hebben een nostalgisch uiterlijk


Diverse opstellingen in een landelijke keuken

Hoewel de stijl van een landelijke keuken redelijk vastligt, kunt u afhankelijk van uw wensen toch nog heel veel kanten op met deze keuken. Wanneer u een kleinere keuken heeft, biedt de landelijke hoekkeuken uitkomst. U beschikt zo ondanks dat u wat minder ruimte heeft, toch over die warme sfeer die een landelijke keuken creëert. Uiteraard is deze opstelling ook geschikt voor grotere keukens. Wanneer u behoefte heeft aan wat meer werkruimte of een centrale plek om te kunnen zitten, is de landelijke keuken met kookeiland een geschikte optie. Zo beschikt uw keuken over alle moderne gemakken, maar behoudt uw keuken toch die gezellige, landelijke sfeer.


Meer landelijke keukens bekijken?

Bent u benieuwd naar de opties en vele verschillende uitvoeringen en opstellingen van de landelijke keuken? Bestel dan ons gratis keukenmagazine om inspiratie op te doen.

Bestel nu ons gratis keuken-magazine

  • Alles over de nieuwste trends en innovaties
  • Handige tips die u niet wilt missen
  • Gratis en snel bij u thuisbezorgd