Klassieke keukens: warm en nostalgisch - Nieuwenhuis Keukens

Klassieke keukens lijken op de stijl van een nostalgische keuken. Het grote verschil tussen deze twee stijlen is dat bij een klassieke keuken de RVS keukenapparatuur zichtbaar is. De keukenstijl past binnen vele interieurs. Zo komt deze stijl even goed tot recht in een landelijk huis, als bijvoorbeeld in een nieuwbouw huis. Als u graag een sierlijke keuken wil, dan kan een klassieke keuken het karakter van uw nostalgische interieur versterken met de apparatuur van nu. Lees verder voor meer details over deze keuken.

Kenmerken klassieke keukens

Deze keukenstijl heeft veel dezelfde kenmerken als een nostalgische keuken, maar er zijn een paar verschillen. De klassieke keuken is te herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Nostalgie: Een klassieke keuken heeft de nostalgische uitstraling van vroeger. Warm met veel sierlijke elementen, die vaak in het hout verwerkt zijn.
  • Materiaal: Houten elementen en onderdelen voeren in deze stijl keukens de boventoon. Hierbij komen vaak warme kleuren in terug, zoals beige, crème en terracotta.
  • Keukenkastjes: De fronten van de keukenkastjes in deze stijl keuken hebben een klassieke design. Voorzie de keukenkastjes van ouderwetse handgrepen om de klassieke look helemaal compleet te maken. Vaak wordt dit gecombineerd met glas in vitrinekastjes en authentieke open kasten.
  • Indeling: De indeling in deze stijl keuken is strak. Alles is netjes opgeruimd en opgeborgen. Orde en overzicht zorgen voor de juiste sfeer en maakt het nostalgische gevoel helemaal af. Daarnaast is een grote schouw boven het fornuis ook een typisch kenmerk van deze stijl keuken.

De ambiance

Een klassieke keuken heeft een warme uitstraling en neemt u mee terug in de tijd. Bij deze stijl keuken voelen velen zich vaak direct thuis. De accessoires zorgen namelijk voor een knusse en huiselijke sfeer. Hierbij kunt u denken aan een groot fornuis, kookgerei dat zichtbaar ergens in de keuken opgehangen is en de sierlijke afwerkingen.

Apparatuur in klassieke keukens

In een klassieke keuken is de moderne apparatuur gewoon zichtbaar. Denkt u bijvoorbeeld aan het grote gietijzeren fornuis dat mooi pronkt onder de schouw die erboven hangt. Ook een RVS koelkast kan in een klassieke keuken geplaatst worden. Wilt u toch liever de apparatuur wegwerken achter mooie keukenkasten? Bekijk dan eens de nostalgische keukenstijl.

Deskundig advies

Wanneer u interesse heeft in een klassieke keuken, laat u dan deskundig adviseren. Naast de keuze van stijl heeft u namelijk nog tal van opties bij het indelen van de keuken. De adviseurs van Nieuwenhuis Keukens staan voor u klaar en zorgen ervoor dat u binnen uw budget de beste oplossing krijgt.

Meer klassieke keukens bekijken?

Wilt u meer klassieke keukens bekijken? Vraag dan geheel vrijblijvend ons keukenmagazine aan. In dit magazine vindt u niet alleen andere klassieke keukens, maar ook een variatie aan andere keukenstijlen. Bovendien is het aanvragen van ons magazine geheel gratis.