De industriële keuken: rauw en robuust

Geen strak afgewerkte meubels, blinkende onderdelen en vlekkeloze uitstraling, maar een industriële keuken met ruwe randjes en pit, die niets te verbergen heeft!

Baksteen en beton als basis

Een bakstenen of betonnen muur in uw industriële keuken zet de toon. Niets geeft uw kookvertrek zo'n sprekende rauwe en ruwe look dan (doorleefde) rode, gele, grijze of zwarte stenen. Versterk de industriële look en het stoere betoneffect met zichtbare buizen, een grote rvs-afzuigkap en in het oog springende keukenapparaten. Bent u niet de gelukkige bezitter van een stenen muur? Geen probleem want tegenwoordig is het een koud kunstje een 'namaakmuur' op te wekken. Met houten elementen maakt u het plaatje compleet. De oude - vaak houten - fabrieksvloeren liepen nog weleens een stootje op, juist dit getekende effect geeft uw elementen karakter. Kies daarom voor verweerd hout om bijvoorbeeld een werkblad of keukenkasten van te maken.

Een industriële keuken? Staal voorop!

De hoofdrol in een industriële keuken is hoe dan ook weggelegd voor staal. In de horeca is een werkblad van RVS vaste prik, waarom zou u thuis niet overstappen op dit sprekende en onderhoudsvriendelijke materiaal? Combineer stalen elementen als rekken, planken, pannenhaken en zelfs kasten met kleine en grote keukenapparaten van RVS om de stijl vast te houden. De voordelen van een RVS-werkblad zijn groot. Het gladde oppervlak geeft vuil geen kans zich te hechten en is makkelijk te reinigen. Daarnaast is staal eenvoudig te vormen, waardoor u naar hartenlust kunt spelen met de afwerking van keukenonderdelen.

Licht zet de toon

Zoals aangegeven: niets verwoordt de industriële look beter dan een oud, verweerd interieur. En wat past nu beter bij deze stijl dan fabriekslampen? De populaire lampen zijn blijvend populair en in honderden verschillende soorten, maten en stijlen te verkrijgen. En terecht. In uw industriële keuken heeft u wat te kiezen wanneer het op verlichting aankomt. Kies voor een eenvoudige setting door peertjes aan een stalen balk te bevestigen of voeg wat pit toe aan de kookruimte met een grote (licht beschadigde) fabriekslamp. In welke vorm dan ook; een stoere uitstraling is verzekerd!

Stoer en uniek

Liever geen staal of hout als belangrijkste materiaal in uw industriële keuken? Dan is er beton. Steeds vaker wordt gekozen voor een betonnen werkblad, dat door het stoere karakter en unieke uitstraling perfect past bij de industriestijl. Wilt u meer lezen over de mogelijkheden op het gebied van een industriële keuken en op de hoogte worden gebracht van alle keukenstips, -trends en -stijlen? Bestel dan gratis het uitgebreide keukenmagazine van Nieuwenhuis Keukens, boordevol keukensinspiratie!