Houten keukens: warm en gezellig - Nieuwenhuis Keukens

Een houten keuken is tegenwoordig weer zeer populair. Deze populariteit is er niet alleen omdat deze keuken wordt gemaakt van natuurlijke materialen, maar ook omdat de houten keuken een warme en gezellige uitstraling met zich meebrengt. Bovendien kunt u met deze keukenstijl alle kanten op! Wilt u hier meer over weten? Lees hier verder, Nieuwenhuis keukens vertelt u hier alles over houten keukens!

Van een houten werkblad tot volledige houten keuken

Een houten keuken kan in allerlei stijlen worden uitgevoerd. Een volledige houten keuken van (geschilderd) hardhout vormt bijvoorbeeld een prachtige landelijk keuken. Met robuuste eikenhouten planken krijgt de keuken juist een stoere industriële uitstraling. Houdt u van hout, maar vindt u een volledige houten keuken teveel van het goede? Dan kunt u ook alleen een werkblad van hout overwegen. Zo kunt u hout op diverse manieren en stijlen in uw keuken verwerken.

De voor- en nadelen van hout in de keuken

Een belangrijk voordeel van hout is dat het een natuurlijk materiaal is. Daardoor is het een sterk en flexibel product om te gebruiken. Daarnaast kan hout zeer goed bewerkt worden. Zo kan men eenvoudig beschadigingen repareren. Ook is het gemakkelijk het hout sierlijk te bewerken om een bepaalde stijl tot stand te brengen. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, kost het vaak iets meer dan bijvoorbeeld kunststof of MDF.

Combinatie met andere materialen

Hout kunt u zeer goed combineren met andere materialen in de keuken. Zo is een natuurstenen blad met houten keukenkastjes een mooie combinatie wanneer u op zoek bent naar een houten keuken in klassieke of landelijke sfeer. Maar ook een betonnen werkblad is een populaire samenstelling met houten kastjes. Wanneer u hierbij voor greeploze kastjes kiest, creëert u een moderne en industriële keuken. Wilt u juist een houten werkblad? Dan kunt u deze voor een moderne look combineren met strakke kunststof kastjes.

Vraag ons gratis keukenmagazine aan

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten over houten keukens? Vraag dan ons gratis magazine aan. Dit magazine staat boordevol inspiratie, tips en de nieuwste keukentrends. Zo kunt u de verschillende mogelijkheden met betrekking tot hout in uw keuken op uw gemak bekijken.