Keukenopstellingen

Voor iedere ruimte een geschikte keukenopstelling

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen. Wanneer u bijvoorbeeld veel waarde hecht aan opbergruimte is een kastenwand geen overbodige luxe. Wilt u juist meer werkruimte? Dan is een eilandkeuken wellicht wat u zoekt. Uiteindelijk is het belangrijk dat de keukenopstelling u de ruimte biedt om efficiënt te kunnen koken en comfortabel te leven.

Hoekkeukens

Een hoekkeuken wordt ook wel een L-vormige keukenopstelling genoemd. Deze populaire keukenopstelling bestaat uit een lange en korte zijde die verboden zijn door een hoekelement. Met een hoekkeuken geniet u van lekker veel kast- en werkruimte.

Rechte keukens

Een rechte keuken is een goede keuze wanneer u maar weinig ruimte tot uw beschikking heeft of wanneer de ruimte smal is. Dit komt doordat een rechte keuken maar één wand in beslag neemt waar alle kasten en keukenapparatuur zich bevinden.

Kookeilanden

Een kookeiland biedt veel werk- en opbergruimte en past perfect in een open keuken. Het eiland verbindt namelijk de woonkamer met de keuken. Zo kunt u tegelijkertijd koken en kletsen met uw visite. Bovendien kan het eiland ook als bar functioneren. Erg gezellig dus!

U-keukens

Met een U-keuken is alles binnen handbereik. Deze keukenopstelling bestaat uit drie zijdes en biedt enorm veel opbergruimte. De drie zijdes kunnen tegen drie wanden geplaatst worden, maar ook tegen twee wanden. In dit laatste geval staat één van de zijdes los in de ruimte waardoor deze kan dienen als bar.

Liever gratis inspiratie thuis?

  • De laatste tips en keukentrends
  • Heel veel voorbeeldkeukens
  • Na aanvragen binnen enkele dagen gratis in huis

Parallel keukens

Een parallel keukenopstelling bestaat uit twee keukenblokken die parallel aan elkaar lopen. Deze opstelling kan op verschillende manieren worden ingedeeld. Zo kunt u ervoor kiezen om aan de ene kant een kastenwand te plaatsen met inbouwapparatuur en aan de andere kant een keukenblok.

L-keukens

L-keukens genieten veelal dezelfde voordelen als een hoekkeukens. Toch zijn er wel degelijk wat verschillen. Vooral wanneer het gaat om de indeling van de keuken worden er vaak wat andere keuzes gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Kleine keukens

Bij een kleine keuken heeft u weinig ruimte voor het plaatsen van een keuken. Dit kan een uitdaging zijn. Hierbij is het belangrijk om na te denken over slimme en praktische oplossingen. Verschillende keukenfabrikanten hebben hierop ingespeeld, omdat onze woonruimtes kleiner zijn geworden. Deze keukeninnovaties komen juist in een compacte ruimte mooi tot zijn recht. Tegenwoordig kunt u ook met een kleine keuken kiezen uit een tal van mogelijkheden.

Grote keukens

Het bezitten van een groot kookvertrek is een voorrecht. Wanneer ruimte geen obstakel is, kunt u zich volledig uitleven met betrekking tot keukenontwerp. Grote keukens bieden plek aan al uw keukenwensen, voorkeuren en eisen. Maar hoe weet u zeker dat u alles uit deze prachtige keukenopstelling haalt?

Keukens met bar

Met een bar haalt u gegarandeerd gezelligheid in uw keuken. Door te spelen met de bar kunt u diverse keukenopstellingen creëren, zoals een U- of G-keuken. Bovendien betrekt u het eetgedeelte bij de woonruimte, waardoor u nooit alleen achter het fornuis staat. Lees hier meer over onze keukens met bar.

Keukenblok

Heeft u weinig ruimte voor een keuken? Dan is een keukenblok een ideale oplossing. Keukenblokken bestaan normaliter uit twee of drie keukenkastjes onder het aanrechtblad. U heeft bij Nieuwenhuis Keukens ook nog eens keuze uit diverse stijlen keukenblokken. Lees hier meer over de verschillende opties bij een keukenblok.