Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat u adviseren en inspireren!

Terrazzo aanrechtblad

Een terrazzo keukenblad dankt zijn naam aan de Italiaanse techniek waarmee de prachtige werkbladen worden gemaakt. Een terrazzo blad bestaat uit een handgemaakte mix van graniet- en marmer korrels. Hier worden vervolgens stukjes glas en kleurpigmenten aan toegevoegd om de gewenste kleur en schimmering te krijgen. Als bindmiddel wordt ten slotte cement gebruikt. Het resultaat is een hoogwaardig materiaal waarmee een terrazzo aanrecht kan worden gemaakt. Een terrazzo aanrechtblad - ook wel granito aanrechtblad genoemd - is een unieke en prachtige eyecatcher in uw keuken. 

 

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe dit werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Voor- en nadelen van een terrazzo keukenblad 

Goed om te weten is dat een terrazzo keukenblad ongeveer even zwaar is als een werkblad van composiet en graniet. Een normale keukenkast kan het gewicht van een terrazzo aanrechtblad daarom ook prima dragen. Daarnaast is terrazzo een hard materiaal en hierdoor krasvast, wat goed van pas komt in de keuken. Een onbehandeld terrazzo aanrechtblad is vrij poreus en dus vlekgevoelig. Daarom wordt een terrazzo aanrechtblad geïmpregneerd met verschillende bescherm lagen. Daarbij is het goed om dit zelf eens per kwartaal te herhalen. Enig onderhoud is dus vereist. Daarnaast raden we aan om geen warme voorwerpen op het blad te plaatsen (tast de beschermlaag aan) en vloeistoffen zo snel mogelijk van een terrazzo keukenblad te verwijderen. Ook agressieve schoonmaakmiddelen dienen zo ver mogelijk bij een terrazzo aanrechtblad uit de buurt te blijven. Een terrazzo keukenblad komt dus met een kleine gebruiksaanwijzing,  maar daar krijgt u een prachtig handgemaakt product voor terug. 

Terrazzo-look aanrechtbladen

Bent u enthousiast bent geworden van de terrazzo stijl, maar wilt u om wat voor reden dan ook liever geen écht terrazzo keukenblad? Dan kunt u een terrazzo-look aanrechtblad van een ander materiaal overwegen. Bijvoorbeeld terrazzo composiet, in feite dus composiet met terrazzo look. Een andere optie is een aanrechtblad van kunststof terrazzo. Een kunststof terrazzo look keukenblad is een goedkopere en onderhoudsvriendelijke optie. Zo kunt u ook met een kleiner budget genieten van een terrazzo look keukenblad in uw keuken. 

Onderhoud terrazzo aanrechtblad

Het onderhoud van uw terrazzo aanrechtblad vraagt enige oplettendheid. In het algemeen is het aanbevolen om vloeistoffen zo snel mogelijk van het werkblad te verwijderen. Ook warme voorwerpen zijn niet welkom op een terrazzo aanrechtblad, gebruik hiervoor een onderzetter. Een terrazzo keukenblad schoonmaken gaat goed met water en een mild schoonmaakmiddel zoals allesreiniger. Agressieve middelen zoals zoutzuur, chloor, ammonia, antikalk of schuurmiddel dienen ver bij een terrazzo werkblad uit de buurt te blijven omdat deze de beschermlaag kunnen aantasten. Voor het onderhoud op de lange termijn is het belangrijk om een terrazzo aanrechtblad te behandelen met was. Dit kan één keer in het kwartaal. Zo blijft de uw terrazzo keukenblad goed beschermd en daarom nog lang mooi. 

Terrazzo keukenblad kopen

U bent enthousiast geworden over dit prachtige materiaal en vraagt zich af: wat kost een terrazzo keukenblad? Dit hangt af van de gekozen samenstelling van de steentjes en de dikte van het keukenblad. Al met al liggen de prijs voor een terrazzo aanrechtblad  tussen de € 250,- tot € 300,- per strekkende meter. Kunt u niet langer wachten en wilt u graag een terrazzo aanrechtblad kopen? Maak dan vrijblijvend een afspraak of kom langs in één van onze vestigingen. We kijken dan graag samen met u naar de opties en kunnen u precies prijs van het terrazzo aanrechtblad van uw keuze vertellen. 

Maak een afspraak

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een terrazzo of terrazzo-look aanrechtblad in uw toekomstige keuken? We nodigen u graag uit om een afspraak te maken met één van onze Nieuwenhuis Keukenadviseurs, in één van onze vestigingen of bij u thuis. Met plezier beantwoorden zij al uw vragen en nemen u graag mee langs de diverse opties in de wereld van de terrazzo keukenbladen. We hopen u snel te mogen verwelkomen en u alles ins en outs van terrazzo keukenbladen uit te leggen. 

Bekijk ook onze andere aanrechtbladen

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om...

Lees meer

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Home
Terug
Sluiten