Onderhoud aanrechtbladen - Nieuwenhuis Keukens

Onderhoud aan uw aanrechtblad vergroot de levensduur van uw blad. Hierdoor heeft u  er langer plezier van en blijft het langer mooi. Daarom heeft Nieuwenhuis Keukens een aantal onderhoudstips voor u. Niet ieder aanrechtblad heeft namelijk dezelfde onderhoudsprocedure nodig en ook de middelen die u nodig heeft voor het onderhoud verschillen per aanrechtblad. Lees hieronder wat uw aanrechtblad nodig heeft voor een langere levensduur.  

  • Glas: Bij dit materiaal kunnen vocht en vuil niet in het aanrechtblad trekken en daarom is dit werkblad onderhoudsvrij. Vlekken op een glazen aanrechtblad kunt u eenvoudig verwijderen door het schoon te maken met een doek en heet water.
  • Kunststof: Dit is één van de meest onderhoudsvriendelijke materialen. Regelmatig reinigen van dit aanrechtblad met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel is namelijk al voldoende.
  • Keramiek: Ook dit aanrechtblad is zeer onderhoudsvriendelijk. Het enige wat u voor het onderhoud nodig heeft is een natte zachte doek en  eventueel een mild schoonmaakmiddel.
  • Composiet: Onderhoud volstaat al door een wekelijkse behandeling met milde zeep. Weinig onderhoud, maar wilt u voorkomen dat vlekken erin trekken? Impregneer dan uw aanrechtblad één keer per jaar.
  • Graniet: Bij graniet kan het voorkomen dat vlekken erin trekken en dat u deze niet meer uit het aanrechtblad krijgt. Om dit te voorkomen wordt aangeraden om een granieten aanrechtblad regelmatig te impregneren. Daarnaast kunt u proberen om vlekken heel voorzichtig te verwijderen met staalwol, licht schoonmaakmiddel en heet water.
  • Hout: Dit materiaal vergt wat meer onderhoud, omdat het leeft en gevoeliger is voor vlekken. Door dit aanrechtblad minimaal twee keer per jaar te behandelen met een speciale onderhoudsolie kunnen vlekken minder snel erin trekken.
  • Beton: Doordat beton een poreus natuurproduct is blijft het langer mooi wanneer u het regelmatig voorziet van een nieuwe epoxylaag. Ook is het verstandig om bij het onderhoud van dit werkblad geen gebruik te maken van zuren.
  • Marmer: Impregneer dit materiaal meerdere keren per jaar om het aanrechtblad te beschermen tegen vocht en vlekken. Voor het dagelijks onderhoud kunt u een marmeren aanrechtblad afnemen met een mild schoonmaakmiddel en zachte doek.  

In het algemeen

Voor alle kaanrechtbladen wordt afgeraden om het werkblad met een schuurspons schoon te maken. Dit kan namelijk krassen veroorzaken. Ook het gebruik van andere schurende of chemische middelen wordt afgeraden. Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van zijn aanrechtblad en vooral wanneer deze net nieuw is. Met deze onderhoudstips bent u daar zeker van en blijft uw aanrechtblad langer mooi!

Kom naar de winkel

Wilt u graag meer informatie over de verschillende aanrechtbladen, hoe deze precies onderhouden moeten worden en hoe ze eruit zien in het echt? Kom dan langs in één van onze winkels en laat u adviseren!