Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat je adviseren!

Houten keuken met granieten aanrechtblad

Granieten keukenblad: uniek en luxueus

Met een graniet aanrechtblad steelt uw keuken ongetwijfeld de show. Een keukenblad van graniet is altijd uniek, omdat het van natuurlijke materialen vervaardigd is. Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan in een periode van honderden miljoen jaren. Het gesteente wordt wereldwijd in verschillende steengroeven gewonnen. Graniet wordt daarom ook wel natuursteen genoemd. Graniet of natuursteen is altijd volledig uniek en daarom heeft u met graniet altijd een keukenblad waarvan er geen twee hetzelfde zijn. Bent u benieuwd naar granieten bladen? Lees dan snel verder.

Stijlen en kleuren granieten werkbladen

Zwart gemeleerd graniet

De mogelijke kleuren van graniet werkblad zijn erg uiteenlopend, waardoor er altijd een geschikt exemplaar is voor elke smaak en keukenstijl. Houdt u van een stoere uitstraling? Dan is een zwart graniet keukenblad een goede optie. Een zwart graniet aanrechtblad komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een industriële of moderne keukenstijl.

Licht graniet

Bent u meer fan van een lichte en open uitstraling? Overweeg dan een licht of zelfs een wit graniet keukenblad. De keuken lijkt bovendien optisch groter met een wit graniet werkblad, waardoor deze in elke keukenopstelling een geschikte keuze is. Zowel een aanrechtblad in zwart graniet als een wit exemplaar komt goed tot zijn recht in een landelijke keuken. Combineer deze met houten keukenkastjes en uw sfeervolle, gezellig leefkeuken is compleet.

Gebrand graniet

Vindt u een graniet zwart keukenblad te donker en een wit natuursteen keukenblad te licht? Ga dan voor de middenweg met een stijlvol grijs graniet aanrechtblad. Genoeg opties dus, wat betreft de graniet werkblad kleuren. Er zijn ook verschillende afwerkingen mogelijk, die elk hun eigen, unieke uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan een gebrand graniet aanrechtblad of een oud granieten aanrechtblad.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe dit werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Voor- en nadelen van een granieten aanrechtblad

Met een granieten keukenblad heeft u altijd een uniek exemplaar, omdat graniet een natuurproduct is. U bent dus altijd verzekerd van een luxe blad dat de aandacht naar zich toe trekt. Daarnaast geniet u van de vele praktische voordelen die een granieten aanrechtblad biedt: deze is slijt- en stootvast, redelijk krasvast, keihard en relatief hittebestendig. Gebruik bij het snijden altijd een snijplank en een onderzetter bij hete of ijskoude producten. Graniet kan wel tegen een stootje, en dat is een eigenschap die goed van pas komt in de keuken.

Omdat graniet een natuurproduct is, zijn er ook enkele nadelen of punten van aandacht te benoemen. Om zijn prachtige uitstraling te behouden, raden we aan om graniet tweemaal per jaar te behandelen met een onderhoudsset. Daarnaast heeft graniet vaak een grove structuur waardoor er kleine oneffenheden in kunnen komen. Afhankelijk van het materiaal kunnen deze groter of kleiner zijn: bij grotere puntjes kunnen vloeistoffen makkelijker in het materiaal komen wat de kans op vlekken vergroot. Daarnaast is het bij graniet altijd aan te raden om bijtende stoffen te voorkomen: graniet is hier gevoelig voor. Al met al heeft graniet meer nadelen dan een werkblad zoals keramiek. Dit komt doordat graniet een natuurproduct is en dus onderhoud en enige gebruiksaanwijzing nodig heeft. Desondanks zijn de nadelen met normaal gebruik te overzien, en daar krijgt u wel een uniek en prachtig natuurlijk aanrechtblad voor terug!

Verschillende kleuren granieten aanrechtblad

Zwart gemêleerd graniet

De mogelijke kleuren van graniet werkblad zijn erg uiteenlopend, waardoor er altijd een geschikt exemplaar is voor elke smaak en keukenstijl. Houdt u van een stoere uitstraling? Dan is een zwart graniet keukenblad een goede optie. Een zwart graniet aanrechtblad komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een industriële of moderne keukenstijl.

Wit graniet

Bent u meer fan van een lichte en open uitstraling? Overweeg dan een licht of zelfs een wit graniet keukenblad. De keuken lijkt bovendien optisch groter met een wit graniet werkblad, waardoor deze in elke keukenopstelling een geschikte keuze is. Zowel een zwart als wit graniet aanrechtblad komt goed tot zijn recht in een landelijke keuken. Combineer deze met houten keukenkastjes en uw sfeervolle leefkeuken is compleet.

Rood graniet

Met een rood graniet keukenblad doet u de oorsprong van uw keukenblad eer aan: graniet komt namelijk voort uit het stollingsgesteente van lava. Met een aanrechtblad van rood graniet geeft u uw keuken een warme en bijzondere uitstraling waar u niet snel verveeld door zal worden. Een rood granieten aanrechtblad kan een prachtige eye-catcher zijn in zowel moderne, landelijke als industriële keukens. 

Verschil tussen graniet en composiet  

Bij de keuze tussen een aanrechtblad van graniet of composiet, maakt u feitelijk de keuze tussen een natuurproduct of een industrieel product. Kiest u voor een granieten aanrechtblad, dan kiest u voor een natuurlijk en uniek keukenblad waarvan geen twee dezelfde zijn. Daar komt wel enig onderhoud bij kijken, daarom wordt vaak aangeraden om een granieten aanrechtblad tweemaal per jaar te onderhouden met een speciaal onderhoudsmiddel. In het dagelijks gebruik is bij zowel graniet als composiet enige aanwijzing op zijn plaats. Het is belangrijk deze mee te nemen bij de keuze voor een keukenblad van composiet of graniet.  

Onderhoud granieten keukenblad

Het onderhoud van een granieten aanrechtblad is wel wat intensiever, omdat het een natuurproduct betreft. Daarom raden we aan het blad minstens tweemaal per jaar te impregneren om deze zo mooi mogelijk te houden. Voor het dagelijks schoonmaken van uw granieten werkblad volstaat een vochtige doek en zacht schoonmaakmiddel. Probeer ook eens de schoonmaakmiddelen van Clean Pro voor een stralend schone keuken.

Granieten werkblad op maat

Hoewel graniet een natuurproduct is, is het ook mogelijk om een blad op maat te laten maken. De standaard afmetingen van een aanrechtblad van graniet zijn 60 centimeter diep en gemiddeld 90 centimeter hoog. De hoogte is natuurlijk afhankelijk van uw lengte en de hoogte van de keukenkasten. Wellicht heeft u een bijzondere hoek, paal, unieke opstelling of iets dergelijks waardoor deze afmetingen voor een graniet aanrechtblad niet voldoen. Bij Nieuwenhuis Keukens maken we graag een aanrechtblad dat perfect past in uw keuken. U heeft bovendien ook de keuze uit een dik granieten aanrechtblad of een dun granieten werkblad, elk met hun eigen unieke uitstraling. Wanneer de dikte van het graniet werkblad wat meer is, zorgt dit voor een wat massievere aanblik. Een dun blad oogt juist wat lichter en strakker.

Graniet aanrechtblad kopen

Wat kost een granieten aanrechtblad precies? In het algemeen ligt de graniet keukenblad prijs ligt wat hoger omdat graniet een echt natuurproduct is. De prijs van een graniet keukenblad is bovendien ook afhankelijk van de kleur en afwerking. De granieten aanrechtblad prijs per meter ligt doorgaans rond de € 500. Omdat een granieten blad een duurzame aankoop is en deze lang meegaat, zijn de kosten van uw granieten aanrechtblad het meer dan waard.

Ontdek alle mogelijkheden van een granieten aanrechtblad

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden en variaties van een granieten keukenblad? Maak dan een afspraak met een de adviseurs van Nieuwenhuis Keukens. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en nemen u graag mee langs de diverse opties. Ze ontmoeten u graag in één van onze vestigingen of bij u thuis.

 

Bekijk ook onze andere aanrechtbladen

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om...

Lees meer

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Home
Terug
Sluiten