Granieten keukenblad: uniek en luxueus

Met een granieten aanrechtblad steelt uw keuken ongetwijfeld de show. Een keukenblad van graniet is altijd uniek, omdat het van natuurlijke materialen vervaardigd is. Een granito aanrechtblad, ook wel terrazzo aanrechtblad genoemd, kan tegen een stootje dankzij het keiharde materiaal. Een graniet werkblad is namelijk stollingsgesteente ontstaan uit lava. Daardoor heeft u met een aanrechtblad van graniet altijd een product waarvan er geen twee hetzelfde zijn. Bent u benieuwd naar granieten bladen? Lees dan snel verder.

Stijlen en kleuren granieten werkbladen

Zwart gemeleerd graniet

De mogelijke kleuren van graniet werkblad zijn erg uiteenlopend, waardoor er altijd een geschikt exemplaar is voor elke smaak en keukenstijl. Houdt u van een stoere uitstraling? Dan is een zwart graniet keukenblad een goede optie. Een zwart graniet aanrechtblad komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een industriële of moderne keukenstijl.

Licht graniet

Bent u meer fan van een lichte en open uitstraling? Overweeg dan een licht of zelfs een wit graniet keukenblad. De keuken lijkt bovendien optisch groter met een wit graniet werkblad, waardoor deze in elke keukenopstelling een geschikte keuze is. Zowel een aanrechtblad in zwart graniet als een wit exemplaar komt goed tot zijn recht in een landelijke keuken. Combineer deze met houten keukenkastjes en uw sfeervolle, gezellig leefkeuken is compleet.

Gebrand graniet

Vindt u een graniet zwart keukenblad te donker en een wit natuursteen keukenblad te licht? Ga dan voor de middenweg met een stijlvol grijs graniet aanrechtblad. Genoeg opties dus, wat betreft de graniet werkblad kleuren. Er zijn ook verschillende afwerkingen mogelijk, die elk hun eigen, unieke uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan een gebrand graniet aanrechtblad of een oud granieten aanrechtblad.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd hoe dit werkblad in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Voor- en nadelen van een granieten aanrechtblad

Met een granieten keukenblad heeft u altijd een uniek exemplaar, omdat het een natuurproduct is. U bent dus altijd verzekerd van een luxe blad dat de aandacht naar zich toe trekt. Daarnaast geniet u van de vele praktische voordelen die een graniet blad biedt: deze is slijt- en stootvast, redelijk krasvast, keihard en relatief hittebestendig. De graniet keukenblad prijs ligt wel wat hoger omdat het een echt natuurproduct is. Wat kost een granieten aanrechtblad precies? De granieten aanrechtblad prijs per meter ligt doorgaans rond de €500. Omdat een granieten blad wel een duurzame aankoop is en deze lang meegaat, zijn de kosten van uw granieten aanrechtblad het meer dan waard. De prijs van een graniet keukenblad is bovendien ook afhankelijk van de kleur en afwerking. Het onderhoud van een granieten werkblad is wel wat intensiever, omdat het een natuurproduct betreft. Daarom raden we aan het blad minstens eenmaal per jaar te impregneren om deze zo mooi mogelijk te houden. Voor het dagelijks schoonmaken van uw granieten werkblad volstaat een vochtig doekje. Probeer ook eens de schoonmaakmiddelen van Clean Pro voor een stralend schone keuken.

Twijfelt u tussen een keukenblad van graniet of composiet? Hoewel deze bladen veel op elkaar lijken, is een granieten blad een echt natuurproduct en dus altijd uniek. Composiet bladen zijn in een fabriek vervaardigd. Elk blad heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk deze mee te nemen bij de keuze voor een keukenblad van composiet of graniet.

Granieten werkblad op maat

Hoewel graniet een natuurproduct is, is het zeker mogelijk om een blad op maat te laten maken. De standaard afmetingen van een aanrechtblad van graniet zijn 60 centimeter diep en gemiddeld 90 centimeter hoog. De hoogte is natuurlijk afhankelijk van uw lengte en de hoogte van de keukenkasten. Wellicht heeft u een bijzondere hoek, paal, unieke opstelling of iets dergelijks waardoor deze afmetingen voor een graniet aanrechtblad niet voldoen. Bij Nieuwenhuis Keukens maken we graag een aanrechtblad dat perfect past in uw keuken. U heeft bovendien ook nog de keuze uit een dik granieten aanrechtblad of een dun granieten werkblad, elk met hun eigen unieke uitstraling. Wanneer de dikte van het graniet werkblad wat meer is, zorgt dit voor een wat massievere aanblik. Een dun blad oogt juist wat lichter en strakker.

Ontdek alle mogelijkheden van een granieten aanrechtblad

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden en variaties van een granieten keukenblad? Maak dan een afspraak met een de adviseurs van Nieuwenhuis Keukens. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en nemen u graag mee langs de diverse opties.

 

Bekijk ook onze andere aanrechtbladen

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om...

Lees meer

Een aanrechtblad heeft veel invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het belangrijk dat u voor een werkblad kiest dat past bij de beoogde uitstraling die u wilt creëren.

Home
Terug
Sluiten