Uw nieuwe keuken efficiënt indelen - Nieuwenhuis Keukens

Keukenindeling tips voor iedere keuken

Uw nieuwe keuken efficiënt indelen? Lees onze tips!

De keukenindeling speelt tegenwoordig een belangrijkere rol. Dat een keuken tegenwoordig niet alleen meer de ruimte is waarin gekookt wordt, heeft invloed op de keukenindeling. De ruimte die eerder alleen bestond uit een fornuis, kasten, een koelkast en een spoelbak is gepromoveerd naar het hart van het huis, een plek waar geleefd wordt. Maar hoe wordt uw keukenopstelling zo efficiënt mogelijk? Hoe kunt u optimaal van uw keuken genieten? U leest het in deze blog!

Tip 1: Verdeel uw spullen in groepen

Koken, afwassen en de vaat opruimen. In de keuken vinden verschillende activiteiten plaats. Als u de spullen voor deze activiteiten bij elkaar zet, heeft u ze sneller bij de hand. Gebruik bijvoorbeeld een kast alleen voor schoonmaakartikelen of zet in een bepaalde lade alleen maar pannen. 

Tip 2: Bewaar de spullen daar waar u ze gebruikt

Plaats kookgerei, kruiden en oliën in de buurt van de kookplaat, zet de messen en snijplanken in de buurt van het gedeelte waar u altijd de groenten of het vlees snijdt en plaats de afwasborstel en het afwasmiddel in de buurt van de gootsteen. Op deze manier heeft u uw keukengerei of schoonmaakspullen snel bij de hand en wordt uw keukenopstelling gebruiksvriendelijk en efficiënt.

Tip 3: Richt kasten en laden overzichtelijk in

Gebruik verdelers om laden in te richten of een bestekbak waar u het bestek in kan doen. Zo benut u uw ruimte in de keuken efficiënt en op een overzichtelijke manier. U kunt ook rekjes, mandjes of potjes gebruiken om spullen geordend te bewaren. Zo benut u niet alleen uw ruimte goed, het ziet er ook nog eens netjes uit en u kunt uw spullen makkelijk terugvinden. Tegenwoordig heeft u ook hele leuke bordenrekken waarin u onder meer borden verticaal kan opbergen. Met een bordenrek richt u niet alleen uw keuken op een efficiënte manier in, u kunt er ook sfeer mee creëren en de keuken bijvoorbeeld een klassieke uitstraling, warme uitstraling geven.

Tip 4: Creëer extra opbergruimte

Heeft u een kleine keuken? Dan kunt u ook extra opbergruimte creëren. Bijvoorbeeld door lades te maken onder de bank van uw eettafel. U kunt ook pannen en potten aan het plafond hangen. Zo geeft u een stoere, industriële look aan uw keuken. Wat ook een manier is om extra opbergruimte te creëren is om haakjes op zogenaamde ‘verloren plaatsen’ te bevestigen, zoals aan de onderkant van de bovenste keukenkastjes. Hier kunt u dan snijplanken of kopjes aanhangen.

Meer inspiratie nodig?

Bent u na het lezen van deze tips geïnspireerd en benieuwd hoe u uw nieuwe keuken zo efficiënt mogelijk indeelt? Maak een afspraak bij een van onze showrooms of bij u thuis. Onze adviseurs helpen u graag en laten u inspireren met nieuwe ideeën. Wilt u liever eerst zelf op onderzoek uitgaan? Bestel of download ons magazine vol keukenideeën.

Home
Terug
Sluiten