Mooie en passende keukenvloeren – Nieuwenhuis Keukens

Een passende keukenvloer:voor iedere keuken

Mooie en passende keukenvloeren

Wanneer u een nieuwe keuken gaat kopen, is de keukenvloer hier vaak een onderdeel van. Dit is niet altijd een gemakkelijke keuze, aangezien keukenvloeren zowel qua uiterlijk als op het gebied van praktische aspecten flink van elkaar kunnen verschillen. Om u te helpen met het maken van de juiste keuze, geeft Nieuwenhuis totaaladvies. Welke keukenvloer past bij u en uw keuken? We hebben de verschillende opties voor u op een rijtje gezet.

  • Hout: Een houten keukenvloer geeft uw keuken direct een warme en smaakvolle uitstraling. Houd er wel rekening mee dat hout gevoelig is voor vocht en vlekken. De vloer moet daarom een aantal keer per jaar behandeld worden met een speciale olie. 
  • Tegels: Tegels vormen de meest gewilde keukenvloer. Dit komt voornamelijk door de praktische aard. Wanneer u een tegelvloer gaat uitzoeken, heeft u de keuze uit een divers assortiment bestaande uit kleine en grote tegels, effen tegels en tegels met patroon en uiteraard diverse kleuren. Wist u dat er ook tegels met een hout-look bestaan? Hiermee geniet u van de warme, sfeervolle uitstraling van hout en profiteert u van de praktische voordelen die een tegelvloer biedt. 
     
  • Gietvloer: Een gietvloer geeft een stoere en ruimtelijke sfeer aan uw keuken. Daarnaast is een gietvloer ook nog eens zeer praktisch door het waterdichte, kras- en stootvaste materiaal. Vaak wordt gedacht dat een gietvloer het mooiste tot zijn recht komt in een industriële keuken, maar in een moderne keuken kan een gietvloer ook een ware toevoeging zijn. U kunt namelijk voor een effen gietvloer kiezen die er minder robuust en juist strakker uitziet. 
  • Combinatie van twee keukenvloeren: Kunt u niet kiezen? Geen zorgen, het combineren van twee keukenvloeren is ook mogelijk. Zo zijn hout en tegels een populaire combinatie. Wanneer u de tegels rondom de kookplaat en wasbak legt, hoeft u niet bang te zijn voor vlekken. Hieromheen kunt u vervolgens een mooie houten vloer laten leggen. Ook de combinatie van gietvloer en hout zien we vaak terug. 

Kom langs

Wilt u persoonlijk advies over de kenmerken van de verschillende keukenvloeren? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs altijd voor u klaar staan.

Home
Terug
Sluiten