Maak een afspraak!

Maak een afspraak en laat u adviseren en inspireren!

Keuken met bar

Keukens met bar: meer dan alleen een keuken

Tegenwoordig één van de meest populaire keukenindelingen: de keuken met bar. Bij een keukenbar voegt u als het ware de woonkamer en keuken samen om één gezellig geheel te vormen. De bar is niet alleen een sfeervolle toevoeging aan uw keuken maar dient ook als zitplaats voor uw gasten of als eetplek voor een snel ontbijt. Zo creëert u ook meteen een gezellige woonkeuken. Daarnaast kunt u ook de kookplaat en spoelbak in het kookeiland integreren waardoor u alles sneller bij de hand heeft. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van een keuken met bar? Wilt u meer weten over de keuken met bar? We vertellen u er graag meer over! Lees hier verder.

Het keukeneiland

Bij keukens met bar kunt u kiezen voor verschillende opstellingen. De bar kan als een eiland centraal in de keuken geplaatst worden waardoor er een parallel keuken ontstaat. Deze opstelling is vooral geschikt wanneer de ruimte voor de keuken groot is. Voor een kookeiland met bar kunt u bijvoorbeeld kijken naar onze Nieuwenhuis Selekt - Inde & Alba. Een andere optie is om van de bar een schiereiland te maken voor een hoekopstelling, een U-keuken of G-keuken. Dit is meer geschikt voor de kleine keuken met een barretje. Kijk hier bijvoorbeeld naar onze Nieuwenhuis Selekt - Robuust Beton of de Nieuwenhuis Selekt - Stern 685 F. Welke opstelling u ook kiest, door de ruimte die een bar biedt en de gezelligheid wordt dit vaak de centrale plaats in de keuken.

3D Tool Nieuwenhuis Keukens

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Opbergmogelijkheden van keukens met bar

De opbergmogelijkheden van keukens met bar zijn grotendeels afhankelijk van de keukenopstelling. Bij een rechte opstelling kunt u bijvoorbeeld kiezen voor hoge kasten aan de overzijde van de bar. Daarmee creëert u direct genoeg plaats voor opbergen en het integreren van apparatuur. Bij een hoekkeuken, een U-keuken en een G-keuken bieden onderkasten en bovenkasten veel opbergmogelijkheden. In een keuken met bar kunt u de bar ook praktisch gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een fornuis aan de barzijde met daaronder een (combi-) oven of opbergruimte voor potten en pannen. Het voordeel is dat de achterkant van de bar niet zichtbaar is vanuit de woonkamer. U kunt dus met een gerust hart wat rommelige spullen hier kwijt.

Vind de juiste opstelling

Bij het kiezen van een nieuwe keuken is het een goed idee om uw voorkeuren in een vroeg stadium in kaart te brengen. Bekijk meerdere keukens ter inspiratie en bepaal welke stijl bij u past. Ook binnen het assortiment van keukens met bar zijn veel verschillende stijlen verkrijgbaar, dus het is goed om uw smaak te bepalen. Door vervolgens een logische en functionele indeling van uw keuken met bar te bepalen samen met onze adviseurs, weet u zeker dat u jaren plezier zult hebben van uw aankoop.

Bekijk ook onze andere keukenopstellingen

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen. Heeft u een kleinere ruimte tot uw beschikking? Kijk dan bijvoorbeeld naar onze rechte keukens of naar onze hoekkeukens. Bekijk hier wat Nieuwenhuis Keukens nog meer kan bieden op het gebied van keukenopstellingen.

 

Bekijk ook onze andere keukenopstellingen

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de...

Lees meer

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Home
Terug
Sluiten