Keukens met bar: volop gezelligheid
Keuken met bar Nieuwenhuis Keukens

Keukens met bar bij Nieuwenhuis Keukens

De gezelligheid van keukens met bar

Keukens met bar zijn vanwege het gezellige karakter al jaren één van de meeste gewilde keukens. Door het betrekken van het eetgedeelte en de woonkamer bij de keuken, creëert u veel gezelligheid. De bar is bovendien multifunctioneel: gebruik deze als zitplaats voor gasten of uw kids, als eetplek voor een snel ontbijt of als extra ruimte om samen te koken. Zo creëert u ook meteen een gezellige woonkeuken. Daarnaast kunt u ook de kookplaat en spoelbak in de bar integreren waardoor u er snel bij kunt. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van een keuken met bar? Laat u inspireren in ons gratis keukenmagazine waar u ook nog andere keukenopstellingen vindt. Wilt u meer weten of de keuken met bar? We vertellen u er graag meer over! Lees hier verder.

Benieuwd of deze keuken in uw ruimte past?

  • Speel met verschillende opstellingen en indelingen
  • Probeer verschillende kleuren en materialen

Een bar als centrale plaats

Bij keukens met bar kunt u kiezen voor verschillende opstellingen. De bar kan als een eiland centraal in de keuken geplaatst worden waardoor er een parallel keuken ontstaat. Deze opstelling is vooral geschikt wanneer de ruimte voor de keuken groot is. Een andere optie is van de bar een schiereiland te maken voor een hoekopstelling, een U-keuken of G-keuken. Welke opstelling u ook kiest, door de ruimte die een bar biedt en de gezelligheid wordt dit vaak de centrale plaats in de keuken.

Opbergmogelijkheden van keukens met bar

De opbergmogelijkheden van keukens met bar zijn grotendeels afhankelijk van de keukenopstelling. Bij een rechte opstelling kunt u bijvoorbeeld kiezen voor hoge kasten aan de overzijde van de bar. Daarmee creëert u direct genoeg plaats voor opbergen en het integreren van apparatuur. Bij een hoekkeuken, een U-keuken en een G-keuken bieden onderkasten en bovenkasten veel opbergmogelijkheden. In een keuken met bar kunt u de bar ook praktisch gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een fornuis aan de barzijde met daaronder een (combi-) oven of opbergruimte voor potten en pannen. Het voordeel is dat de achterkant van de bar niet zichtbaar is vanuit de woonkamer. U kunt dus met een gerust hart wat rommelige spullen hier kwijt.

De juiste opstelling

Bij het kiezen van een nieuwe keuken is het een goed idee om uw voorkeuren in een vroeg stadium in kaart te brengen. Bekijk meerdere keukens ter inspiratie en bepaal welke stijl bij u past. Ook binnen het assortiment van keukens met bar zijn veel verschillende stijlen verkrijgbaar, dus het is goed om uw smaak te bepalen. Door vervolgens een logische en functionele indeling van uw keuken met bar te bepalen samen met onze adviseurs, weet u zeker dat u jaren plezier zult hebben van uw aankoop.

Gebruik de 3D keukenplanner

Wilt u zelf aan de slag met het ontwerpen van uw nieuwe keuken? Probeer dan eens de 3D keukenplanner. Hiermee brengt u uw keuken ideeën op een makkelijke manier in beeld en kunt u van alles uitproberen, van opstellingen tot de look & feel van de keuken.

Bekijk ook onze andere keukenopstellingen

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de...

Lees meer

Keukenopstellingen zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor de juiste keukenopstelling is afhankelijk van de betreffende ruimte én uw wensen.

Home
Terug
Sluiten