Keuken ideeën voor een opgeruimd gevoel - Nieuwenhuis

Keuken ideeën voor een opgeruimd gevoel

Keuken ideeën voor een opgeruimd gevoel

Niets is vervelender dan het opentrekken van diverse kasten en laden op zoek naar keukengerei. Door uw keukenruimte slim en functioneel in te delen, beleeft u meer plezier in uw keuken. In dit overzicht geeft Nieuwenhuis Keukens u tips over verschillende keuken ideeën voor een georganiseerd keukenleven!

1. Slim opbergen

Door keukengerei en -benodigdheden slim en overzichtelijk op te bergen, kunnen zelfs de grootste warhoofden genieten van een effectief verblijf in het kookvertrek:
Sorteer op functie: Sorteer alledaags keukengerei op functie. In een georganiseerde keuken plaatst u alle keukengerei op een logische plek. Naast het fornuis plaatst u bijvoorbeeld kruiden, specerijen en oliën. 
Prioriteiten: Zorg voor een lade-, plank- en kastindeling op basis van gebruik. Welk keukengerei gebruikt u dagelijks en welke attributen komen slechts sporadisch van pas? Het keukengerei dat u regelmatig gebruikt plaatst u binnen handbereik. De attributen die u minder vaak of vrijwel nooit gebruikt kunt u in hoge keukenkasten of lage lades plaatsen.

2. Keuken ideeën voor hygiënisch koken

Niemand houdt van uitgebreid opruimen, poetsen en stoffen. Maar - en dat is geen verrassing - een hygiënische keuken is in meerdere opzichten een absolute noodzaak.
Bacteriën: Rauwe producten zoals kip zijn de grootste aanstichters van bacterieel geweld. Zorg ervoor dat deze producten gescheiden blijven van andere ingrediënten voordat deze uitvoerig gewassen, gekookt of gebakken zijn. Vergeet ook niet de snijplank en gebruikte messen regelmatig schoon te spoelen!
Schoonmaakdoekjes: Handig hè, die gele schoonmaakdoekjes? Weet alleen wel dat deze vieze doekjes een opeenhoping van bacteriën en andere onsmakelijkheden zijn. Hanteer daarom het principe: één keer gebruiken, daarna direct wassen.
Temperatuur van de koelkast: Een veelgemaakte fout is het instellen van een te hoge koelkasttemperatuur. Aangeraden wordt om de koelkast steevast op 4°C te zetten. Door het gebruik van verschillende, handige koelkast attributen als matjes houdt u de binnenkant van het koelsysteem schoon.

3. Hoe houd ik mijn keuken schoon?

Probeert u tijdens het koken ook uit alle macht overzichtelijk en ordelijk te werk te gaan, maar laat elk kookavontuur steevast een enorme keukenrommel achter? Begrijpelijk. De oplossing is eenvoudig, maar wel iets dat u zichzelf aan zal moeten leren. Maak het uzelf gemakkelijk en gooi afval nog tijdens het koken weg en zet vuile vaat direct in de vaatwasser of gootsteen. Zo houdt u uw werkblad niet alleen vrij, maar kunt u na het eten ook direct languit op de bank plaatsnemen. Met een doekje bij de hand haalt u de ergste rommel bovendien meteen weg, zodat u naderhand minder hoeft schoon te maken.

Bestel ons gratis magazine

Wilt u naast het lezen van deze handige tips de keukens en keukenapparatuur van Nieuwenhuis bekijken? Wij hebben een uitgebreid aanbod aan handige opbergmogelijkheden en kasten, waardoor u uw keuken nog overzichtelijker maakt. Bestel ons gratis magazine hier en laat u inspireren door de mogelijkheden.

Home
Terug
Sluiten