De ideale woonkeuken

Een woonkeuken is een keuken die op een subtiele wijze overvloeit in de woonkamer. Aan de basis ligt een open verbinding tussen de keuken en het woongedeelte. Dezelfde interieurstijl overheerst in beide ruimtes. De woonkeuken is een plek waar het hele gezin samenkomt, op welk moment van de dag dan ook. Nieuwenhuis vertelt u wat de ideale woonkeuken is. Wat zijn essentiële designkeuzes en welke mogelijkheden biedt het? Dat leest u hier! 

Samenkomen in een leefkeuken

Een woonkeuken is naast functioneel ook gezellig en sfeervol. De woonkeuken is dé plek waar u ’s morgens met het gezin ontbijt, ’s avonds uitgebreid dineert en later die avond een boek leest of samen languit op de bank ligt. Het is een plek waar iedereen samenkomt, doordat het woon- en kookgedeelte samenvloeien. Bovendien zijn de kookfaciliteit, de eettafel of bar en het zitgedeelte zo op elkaar afgestemd dat u altijd naar uw gezin of gasten gericht bent. Zo zet u niet alleen makkelijker een gesprek voort, het nodigt tevens uit tot meer interactie.

Een woonkeuken met open sfeer

Een open verbinding tussen uw keuken en woonkamer is essentieel bij het ontwerpen van een gezellige leefkeuken. Vanuit beide ruimtes heeft u zo een mooi en ruim aanzicht. Door bepaalde designkeuzes te maken, laat u de ruimte optisch groter ogen. Kies bijvoorbeeld voor witte keukenfronten met een hoogglans afwerking. De reflectie van het oppervlak zorgt voor een ruimtelijk effect. Ook de opstelling van meubels is van grote invloed. Zo creëert u met een kookeiland een verbindende sfeer. Een aansluitende bartafel met krukken is vervolgens de kers op de taart in een leefkeuken. 

Eindeloze mogelijkheden in één ruimte

Een woonkeuken biedt talloze mogelijkheden. Zo is het een uitkomst wanneer u weinig ruimte ter beschikking heeft. De keuken en woonruimte combineert u aan de hand van slimme designkeuzes met elkaar tot één sfeervolle leefkeuken. Bovendien heeft u in een woonkeuken alles direct bij de hand. Het nieuws op tv volgen terwijl u staat te koken? Of hapjes bereiden voor uw gasten terwijl u gezellig door blijft praten? Een woonkeuken is uiterst functioneel én gezellig. 

Bezoek onze keukenshowroom

Nog meer inspiratie opdoen voor uw ideale woonkeuken? Bezoek dan een van onze showrooms bij u in de buurt. Onze deskundige adviseurs staan hier klaar om uw wensen vrijblijvend in kaart te brengen en u te voorzien van een passend advies.

Home
Terug
Sluiten