Schoonmaaktips voor de keuken

Het onderhouden en schoonmaken van de keuken is erg belangrijk. U wilt natuurlijk dat de keuken zo lang mogelijk meegaat en er als nieuw uit blijft zien. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de schoonmaaktips van Nieuwenhuis. Soms is het namelijk verstandig om uw microvezeldoek of schuursponsje in de kast te laten liggen. Niet ieder materiaal kan hier goed tegen. Ontdek de tips van Nieuwenhuis en geniet van een schone keuken!

Het juiste onderhoud per materiaal

Het onderhouden van een keuken verschilt per materiaal. Zo vergt een keuken van massief hout veel meer onderhoud dan een kunststof keuken. Een massief houten aanrechtblad is namelijk erg gevoelig voor vocht en krassen. Hierdoor is het belangrijk om deze altijd goed schoon en droog te houden. Ook dient u een houten aanrechtblad regelmatig te impregneren om het hout tegen water en vochtopname te beschermen.

Een kunststof aanrechtblad vergt van alle materialen het minste onderhoud. Het blad schoonhouden met een vochtig doekje en allesreiniger is voldoende om jarenlang te genieten van dit product. Benieuwd hoe u de andere materialen onderhoudt? Ontdek de eigenschappen en het onderhoud per aanrechtblad bij Nieuwenhuis. 

Pas op met schurende en bijtende middelen

In de keuken wordt er vaak gebruik gemaakt van schuursponsjes en microvezeldoekjes om het aanrechtblad en de keukenkastjes schoon te maken. Echter is dit vaak de boosdoener van beschadigingen aan bijvoorbeeld het aanrechtblad. Schuursponsjes en microvezeldoekjes bevatten namelijk schurende deeltjes die het oppervlak en/of de laklaag blijvend beschadigen.

Ook het gebruik van staalwol en pannensponzen leidt tot onherstelbare schade. Gebruik daarom altijd katoenen doeken voor het schoonmaken van uw keuken. Ook dient u op te passen met bijtende schoonmaakmiddelen. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van desinfecterende middelen. Deze middelen bevatten chemische bestanddelen die vele materialen blijvend aantasten. Kies daarom altijd voor een mild, het liefste in water verdund, schoonmaakmiddel of keukenreiniger. 

Tip: Wring de gebruikte doeken altijd goed uit. Een veelvoorkomende fout is het laten slingeren van een natte vaatdoek. Het vocht heeft hierdoor veel tijd om zich in het aanrechtblad te dringen, wat een vochtdoorlatend blad blijvend beschadigt.

Clean Pro: een aanrader voor iedere keuken

Ondanks dat ieder materiaal een ander onderhoud vergt, zijn er een aantal schoonmaakmiddelen die voor ieder materiaal gebruikt kunnen worden. Clean Pro is een van deze schoonmaakmiddelen. Dit milde schoonmaakmiddel is speciaal ontwikkeld om de complete keuken te reinigen en onderhouden. Zowel het werkblad als de keukenkastjes en apparatuur maakt u hier snel en efficiënt mee schoon. Dit product brengt u aan op een vochtig oppervlak. Laat het een tot twee minuten inwerken en veeg het droog met een blauwe microvezeldoek. In geval van hardnekkig vuil kan het middel gebruikt worden in combinatie met een zachte borstel. U koopt Clean Pro eenvoudig online bij Like2cook.

Wilt u meer tips voor in de keuken?

Wilt u meer tips ontvangen of bent u geïnteresseerd in de laatste trends op het gebied van keukens? Breng dan een bezoek aan een van de keukenshowrooms van Nieuwenhuis Keukens. Onze deskundige adviseurs vertellen u graag de beste tips en de nieuwste trends. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen en onze tips ontdekken? Bestel dan het gratis keukenmagazine met talloze tips en inspiratiebeelden.

Home
Terug
Sluiten