Vernieuw uw keuken met een renovatie

Bent u toe aan een nieuwe, stijlvolle sfeer in uw keuken maar wilt u liever niet gelijk een heel nieuwe keuken aanschaffen? Dan is uw keuken renoveren een goede oplossing. De trends in de keuken veranderen voortdurend en de technologie gaat ook telkens weer een stapje vooruit. U hoeft natuurlijk niet de gehele keuken te vervangen om hem te vernieuwen. Een renovatie van de keuken is dan ook een stuk voordeliger dan een heel nieuwe keuken. Uw keuken ziet er na een renovatie weer uit als nieuw en daardoor kunt u er weer een lange tijd mee door. Wilt u meer weten over het renoveren van uw keuken? Lees dan verder. Nieuwenhuis Keukens vertelt u er graag meer over.

Keuken vervangen

Wanneer u uw keuken gaat renoveren, is het van belang om eerst goed in de keuken rond te kijken. Welke onderdelen van de keuken wilt u vervangen of oplappen? Keukenapparatuur raakt na zo’n 10 tot 15 jaar gedateerd en zal dus op een gegeven moment vervangen moeten worden. Misschien is dit nu wel het moment om dat te doen. Met nieuwe apparatuur in uw keuken geeft u gelijk uw keuken een boost op het gebied van gebruiksgemak. Nieuwe apparatuur beschikken veelal over de nieuwste technologieën. Denk aan een moderne afzuigkap of een nieuwe oven of vaatwasser. Naast de apparatuur kunt u andere onderdelen in uw keuken vervangen voor een totaal nieuwe uitstraling. Er wordt natuurlijk veel gebruik gemaakt van het keukenblad, en deze is daardoor soms ook aan vervanging toe. Met een nieuw keukenblad creëert u direct een heel andere sfeer in de keuken. Ook de achterwand is een belangrijk onderdeel als het gaat om sfeer in de keuken. Wilt u echt een totaal nieuwe, frisse look? Ga dan voor een ‘knalkleur’ als achterwand, zoals rood of geel. Houd de rest van de keuken rustig qua kleur en uw keuken ziet er, met een laag budget, weer als nieuw uit.

Oplappen van de keuken

Een groot gedeelte van de keuken ziet er weer als nieuw uit door het enkel op te lappen. Wat dacht u ervan om de keukenkastjes een geheel nieuw kleurtje te geven? De keukenkasten bepalen ook voor een groot deel de uitstraling van uw keuken en met een likje verf ontstaat er direct een nieuwe look. Monteer er eventueel nieuwe keukengrepen op en de keuken kan er weer helemaal tegenaan. Is uw oude keuken weer zo goed als nieuw? Mooi! Dan is het nu tijd om de keuken nóg sfeervoller te maken dan dat hij al is. Maak daarom gebruik van accessoires in de keuken, zoals planten. Maak het daarna af met de juiste verlichting voor uw keuken. Met goede verlichting geniet u echt van uw keuken en kunt u altijd met plezier uw maaltijden voorbereiden. Verlicht eventueel een pronkstuk in uw keuken, bijvoorbeeld met een spotje boven uw mooiste servies. Nu is uw keuken echt helemaal klaar.

Kom naar de winkel

Wilt u meer inspiratie opdoen op het gebied van renovatie of keukentrends? Bestel dan onze gratis magazine. Ziet u de diverse mogelijkheden liever met eigen ogen? Kom dan gerust langs en bekijk de diverse trends in onze showroom. Maak van tevoren een afspraak met een van onze adviseurs als u persoonlijk advies wenst. Zij nemen alle tijd voor u om de juiste keuze te maken.

Home
Terug
Sluiten