Planten in de keuken

Planten in de keuken brengen talloze voordelen met zich mee. Om te beginnen zijn het echte sfeermakers die zorgen voor kleur en een levendige uitstraling. Daarnaast zijn ze ook goed voor uw gezondheid. Wilt u meer weten over de stijlmogelijkheden en gezondheidsvoordelen van planten? Lees dan snel verder en laat u inspireren door Nieuwenhuis Keukens in deze blog.

Waarom zijn planten goed voor de gezondheid?

Het ligt misschien voor de hand, maar planten zorgen voor een zuurstofrijke lucht in de keuken. Planten zetten CO2 namelijk om in zuurstof en ‘zuiveren’ op die manier de lucht. Er zijn zelfs planten die slechte stoffen, zoals chemicaliën en allergenen, uit de lucht kunnen halen. Daarnaast zorgen planten ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte op peil blijft. Kortom, planten zorgen voor een schone, frisse leefomgeving en dat komt ten goede aan onze gezondheid. En wat dacht u van de multifunctionele kruidenplantjes? Op deze manier heeft u altijd verse kruiden bij de hand. Bovendien zijn verse kruiden gezond én lekker.

Welke planten passen bij welke keukenstijl?

Eén ding is zeker: planten passen in iedere keuken. Of u nu een moderne, strakke keuken heeft of juist meer een landelijke, klassieke stijl. Er zijn veel verschillende soorten planten met ieder hun unieke uiterlijk en eigenschappen. Daarom is er voor iedere keukenstijl een passende plant te vinden. Een tip is om het uiterlijk van de plant aan te laten sluiten op uw keukenstijl. Zo heeft een klassieke keuken vaak elegante en sierlijke vormen. Een plant met een soortgelijk uiterlijk is de klimop hangplant of rotskoraal. Anderzijds past een stoere plant met grote bladeren juist weer beter in een industriële of betonnen keuken. Denk bijvoorbeeld aan de lepelplant, de vrouwentong of de bamboeplant.  Probeer het uiterlijk van uw plant op uw keuken af te stemmen voor een sfeervol en stijlvol resultaat.

Vraag ons gratis keukenmagazine aan

Wilt u inspiratie opdoen over planten in de keuken? Vraag dan geheel vrijblijvend ons gratis keukenmagazine aan. Hierin ontdekt u 60 pagina’s vol inspiratie, handige tips en tricks, vele voorbeeldkeukens en ervaringsverhalen van onze klanten.

Home
Terug
Sluiten