Inspiratie voor het creëren van een open keuken

Steeds vaker kiezen mensen voor een open keuken.  Niet geheel zonder reden, want u kunt nog gezellig met uw gezin of vrienden kletsen terwijl u bezig bent in de keuken én u kunt er alle kanten mee op wat betreft de inrichting. Nieuwenhuis Keukens heeft voor u een aantal opstellingsmogelijkheden van een open keuken op een rijtje gezet. 

De voordelen van een open keuken

Bij een open keuken bevinden de keuken en de woonkamer zich in dezelfde ruimte. Er zijn een aantal voordelen aan het hebben van een open keuken ten opzichte van een gesloten keuken. Zo kunt u van uw keuken een echte leefruimte maken, omdat deze direct verbonden is met uw woonkamer. Daardoor kunt u eveneens makkelijk contact houden met gezinsleden die zich in een andere ruimte bevinden wanneer u aan het koken bent. Bij een open keuken kan bovendien de stijl van de woonkamer ook worden doorgetrokken in die van de keuken. Een ander voordeel is dat de keuken vaak groter oogt, omdat het een open ruimte betreft. 

 

Opstellingsmogelijkheden voor een open keuken

De mogelijkheden voor de opstelling in een open keuken zijn oneindig. U kunt de indeling compleet naar eigen smaak en wens inrichten. Nieuwenhuis zet een aantal opties voor u op een rijtje. 

L-vormige keuken

Een L-vormige keuken is een hoekkeuken, die ervoor zorgt dat de ruimte van de hoeken optimaal wordt benut. Er blijft bij deze opstelling dan ook genoeg loop- en leefruimte over.

Kookeiland

Een kookeiland is stijlvol, multifunctioneel en past perfect bij een open keuken. U kunt het eiland bijvoorbeeld van een kookplaat of spoelbak voorzien. Een kookeiland biedt daarnaast extra werk- en opbergruimte.

Keuken met bar

Een bar kan aan vrijwel elke opstelling open keuken worden toegevoegd, op een plaats naar uw keuze. U kunt hem inrichten als eet-of zitplek, of gebruiken als extra ruimte om op te koken.

G-vormige keuken

Een G-vormige keuken is één van de grootste keukenindelingen en is ideaal voor echte kookliefhebbers. Er is een grote ruimte voor nodig, maar de G-vormige keuken biedt meer dan voldoende ruimte voor inbouwapparatuur en werkplek om te koken. 

Bezoek onze showroom

Wilt u met eigen ogen zien op welke verschillende manieren een open keuken in de praktijk ingericht kan worden? Kom dan een kijkje nemen bij één van de showrooms van Nieuwenhuis Keukens, om inspiratie op te doen. Onze adviseurs helpen u graag met al uw vragen.

Home
Terug
Sluiten