Meer inductie, minder gas

Meer inductie, minder gas

Kook jij op gas? Dan ben je een van de vele thuiskoks in Nederland die nog niet zijn overgestapt op een andere vorm van koken, zoals inductie. Het kan even wennen zijn om over te stappen op inductiekoken, maar het biedt veel voordelen en is ook beter voor het milieu. Daarnaast ziet zo'n mooie glazen kookplaat er ook nog eens prachtig uit in jouw keuken. Lees hieronder meer over waarom gas langzaam verdwijnt en wat de voordelen van inductie zijn.

Gas is aan zijn einde

De Nederlandse overheid heeft besloten dat we na 2050 geen aardgas meer mogen gebruiken om te koken en te verwarmen. Het gebruik van gas zorgt voor te veel CO2-uitstoot, wat ons klimaat uit balans brengt. Daarnaast raakt aardgas op den duur op. Nieuwbouwhuizen worden al zonder gasinstallaties opgeleverd, terwijl de transitie voor bestaande huizen langer zal duren. Uiteindelijk zal iedereen in Nederland (en dat is best een groot deel) afscheid nemen van koken op gas. Gelukkig hebben we daar nog even de tijd voor.

Inductiekoken biedt vele voordelen

  • Milieuvriendelijk: Inductiekoken is beter voor het milieu omdat er geen verbranding plaatsvindt.
  • Veiligheid: Bij inductiekoken wordt de plaat niet heet, waardoor je jezelf minder snel verbrandt. Bovendien schakelt de plaat automatisch uit als er geen pan op staat.
  • Efficiëntie: Inductiekoken is efficiënter dan gas omdat er minder warmte verloren gaat.
  • Gemakkelijk schoon te maken: Een inductiekookplaat is gemakkelijk schoon te maken omdat er geen branders zijn waar vuil tussen kan komen.

Wil je meer weten over inductiekoken?

Bij inductiekoken heb je de keuze tussen een inbouwkookplaat of een vrijstaand fornuis, afhankelijk van jouw voorkeur en keukenopstelling. Beide opties bieden flexizones, waarmee je kunt koken met pannen van verschillende formaten, en handige boosterfuncties om snel te koken.

Als je de voorkeur geeft aan een vrijstaand fornuis, raden we je zeker aan om eens naar de modellen van Lancelotti te kijken. Deze fornuizen combineren een brede inductiekookplaat met een ruime oven, waardoor je kunt genieten van de lekkerste gerechten. En wat het nog beter maakt, is de geïntegreerde BORA veldafzuiging.

De BORA veldafzuiging is een innovatief systeem dat direct in de kookplaat is geïntegreerd. Het zuigt dampen en geuren direct bij de bron weg, waardoor je keuken fris en vrij van kookluchtjes blijft. Met de BORA veldafzuiging geniet je van een optimale luchtstroom en een efficiënte afvoer van kookdampen, zonder dat je een aparte afzuigkap nodig hebt.

Of je nu kiest voor een inbouwkookplaat of een vrijstaand fornuis, in combinatie met de BORA veldafzuiging biedt inductiekoken je niet alleen een prachtige glazen kookplaat, maar ook een milieuvriendelijke, veilige, efficiënte en gemakkelijk schoon te maken kookervaring. 

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden met inductie? Bezoek dan een van de keukenshowrooms van Nieuwenhuis Keukens. Onze deskundige adviseurs laten je graag alles zien wat er op het gebied van inductie te vinden is.

Home
Terug
Sluiten