Meer inductie, minder gas

Kookt u op gas? Dan bent u een van de vele koks in Nederland die nog geen afstand heeft gedaan van het gasfornuis. Toch worden andere vormen van koken steeds populairder, zoals koken met inductie. Voor de thuiskoks die hun gerechten met gas bereiden, is het even wennen. Maar koken op inductie biedt vele voordelen en is nou eenmaal beter voor het milieu. Bovendien heeft zo’n mooie, glazen kookplaat in uw keuken ook wel wat. Lees hier waarom gas langzaam aan het verdwijnen is en wat de voordelen van inductie zijn.

Gas heeft zijn langste tijd gehad

De Nederlandse Overheid heeft bepaald dat we na 2050 geen aardgas meer mogen gebruiken om te koken en te verwarmen. Gas stoot te veel CO2 uit waardoor ons klimaat uit balans raakt. Bovendien raakt aardgas op den duur op. Nieuwbouwhuizen worden al zonder gasinstallaties opgeleverd, voor bestaande huizen zal de transitie langer duren. Op den duur zal iedereen in Nederland (en dat is best een groot deel) afscheid nemen van koken op gas. Gelukkig hebben we daar nog even de tijd voor.

Voordelen van inductie

Bent u op dit moment toe aan een nieuwe kookplaat? Dan is het dus verstandig om meteen voor een elektrische vorm van koken te kiezen zoals inductie. In het Noorden van Nederland zien we dat al een tijdje gebeuren. Na de schade aan de huizen als gevolg van de gasboringen in Groningen zijn veel mensen overgestapt op elektrisch koken. Maar er zijn meerdere redenen om te kiezen voor inductie. Er komt bijvoorbeeld geen vuur aan te pas, waardoor inductiekoken veilig is. Bovendien is een kenmerk van inductie dat de plaat meteen afkoelt zodra u de pan eraf haalt. Zo heeft u geen zorgen dat u per ongeluk een pit aan laat staan. Last but not least: het onderhoud van een kookplaat is erg gemakkelijk. Even een vochtige doek over de inductiekookplaat en hij is weer brandschoon!

Ingebouwd of vrijstaand

Inductiekoken kan met een inbouwkookplaat of een vrijstaand fornuis. Beide varianten bieden mogelijkheden als flexizones zodat er met welk formaat pan dan ook gekookt kan worden. Ook handige boosterfuncties om snel mee te koken behoren tot de mogelijkheden. Gaat u voor een vrijstaand fornuis? Bekijk dan eens de modellen van Lancelotti. Deze fornuizen hebben een breed formaat zodat u profiteert van een brede inductiekookplaat en oven voor de heerlijkste gerechten.

Wilt u meer weten over inductie?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden met inductie? Breng dan een bezoek aan een van de keukenshowrooms van Nieuwenhuis Keukens. Onze deskundige adviseurs laten u graag alles op het gebied van inductie zien.

Home
Terug
Sluiten