De perfecte verlichting voor uw keuken

Verlichting in de keuken zorgt ervoor dat u goed zicht hebt op wat u aan het snijden, koken, bakken en braden bent. Daarnaast voegt verlichting ook heel veel sfeer toe aan uw keuken: of dit nu een unieke plafondlamp is of een spotje in een keukenkast dat de nadruk legt op uw mooiste servies. In deze blog lichten we de verschillende mogelijkheden en wat deze met uw keuken doen toe.

 

Verlichting onder de bovenkast

Wanneer u gaat voor verlichting onder de bovenkast, is uw werkruimte goed verlicht. Deze lampjes worden geplaatst net onder de bovenkast van uw keuken en richten zich uitsluitend op het aanrechtblad. Hierdoor heeft u geen last van schaduwen en tegelijkertijd wordt u niet door het licht verblind. Deze verlichting bestaat vaak uit kleine spotjes of lichtstrips.

Verlichting op de bovenkast

Waar bovenstaande verlichting zich vooral richt op het goed zichtbaar maken van het keukenblad, zorgt verlichting op de bovenkast vooral voor veel indirect licht en sfeer. De weerkaatsing op het plafond en de muren zorgt voor een aangenaam verlichte ruimte. Voorwaarde hiervoor is wel dat u ruimte moet hebben tussen uw bovenkasten en het plafond.

Verlichting in de kasten

Verlichting in uw keukenkast zorgt ervoor dat u goed kunt zien wat waar precies staat in uw kastjes. Heeft u doorzichtige, glazen kastdeurtjes? Dan zorgt verlichting in de keukenkast nog voor een extra dimensie. Niet alleen zorgen ze voor een fijne sfeer, ze leggen ook nog eens de nadruk op wat u opbergt in uw keukenkast, zoals bijvoorbeeld uw mooiste servies.

Staande lampjes

Hoewel een staande lamp waarschijnlijk niet het eerste is wat in u opkomt bij de keuze voor keukenverlichting, is dit wel degelijk een goede optie. Deze moet u uiteraard niet in de weg staan en de loop in de keuken belemmeren, maar bijvoorbeeld een loze ruimte als een hoek is perfect om een sfeervolle, staande lamp te plaatsen. Kleine staande lampjes voegen ook veel sfeer toe in uw keuken. Bijvoorbeeld op uw kookeiland of wanneer u er ruimte genoeg voor heeft op het aanrecht. Door hier een klein, staand lampje op te plaatsen wordt de keuken meteen een stukje gezelliger.

 

Plafondverlichting

Plafondverlichting is de meest bekende optie om uw keuken te voorzien van voldoende licht. U hangt de plafondverlichting vaak op aan het plafond in het midden van uw keuken, waardoor deze de gehele ruimte voorziet van voldoende verlichting. U kunt natuurlijk ook meerdere plafondlampen ophangen, zodat ze een mooi en creatief geheel creëren. Belangrijk om rekening mee te houden wanneer u de verlichting in het midden van het plafond plaatst, is dat deze niet te laag hangt. Zo voorkomt u dat u uw hoofd stoot wanneer u door de keuken loopt. Plafondverlichting komt daarnaast in verschillende vormen en maten. Gaat u voor een echte eyecatcher? Dit kan door te kiezen voor een opvallende kleur, vorm of grootte. Wanneer u de plafondverlichting wat rustiger wil houden, volstaat een eenvoudig spotje ook.

 

Kom langs in onze winkel

Bent u benieuwd naar wat de perfecte verlichting is voor in uw keuken? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier doet u voldoende inspiratie op in onze showrooms. Wilt u graag advies? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten u graag de verschillende mogelijkheden zien en bespreken met u wat uw wensen zijn en wat daar het beste bij aansluit.

Home
Terug
Sluiten