Keuken achterwand: ideeën en tips

Achterwand keuken: bepalend voor het aanzicht

De achterwand van uw keuken bepaalt grotendeels de sfeer en uitstraling van uw keuken. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor de juiste keuken achterwand. Ook wordt de achterwand vaak keukenwand genoemd en tegenwoordig heeft u vele mogelijkheden hiervoor. Van tegels tot kunststof en van stoer tot chique. Alles is mogelijk, maar houdt er daarbij wel rekening mee dat de prijs per soort achterwand kan verschillen. Lees hier alle tips en ideeën over een keuken achterwand en raak geïnspireerd door de mogelijkheden.

Soorten keuken achterwand

Misschien vraagt u zich af wat voor keuken achterwand u kunt plaatsen? U kunt het eigenlijk zo gek maken als u zelf wilt. Het een zal wat goedkoper zijn dan het ander en ook het onderhoud verschilt per achterwand. Graag zetten wij voor u de mogelijkheden op een rij:

-          Beton: perfect voor in een industriële keukenstijl. Houd er rekening mee dat beton vlekgevoelig kan zijn.
-          Geverfd: het goedkoopst en heeft weinig onderhoud nodig. Is de wand niet meer mooi, dan kunt u deze eenvoudig overschilderen.
-          Glas: kwalitatief goed materiaal en duurzaam. Doordat deze achterwand geen voegen heeft, gaat het vaak langer mee.
-          Graniet: relatief duur, maar deze soort heeft alle kwaliteiten die een achterwand zou moeten hebben. Het is namelijk hitte- en vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk.
-          Hout: heeft een goede behandeling nodig om tegen water en vuil bestendig te zijn, maar zorgt wel voor een warme uitstraling. Voor een bijzonder effect kunt u hout combineren door bijvoorbeeld achter de kookplaat of kraan een rvs achterwand te plaatsen.
-          Kunststof: makkelijk schoon te maken. Erg handig als u bijvoorbeeld een druk huishouden heeft. Daarnaast is het duurzaam, water- en vuilafstotend. Ook kunt u deze achterwand naadloos laten aansluiten op het keukenblad voor een mooi geheel van uw keuken.
-          Natuursteen: duur, maar zorgt wel voor een unieke uitstraling.
-          RVS: wordt vaak gebruikt in professionele keukens. Het is onderhoudsvriendelijk en kan goed tegen een stootje. Wel kunnen vette vingers voor vlekken zorgen.
-          Tegel: van oudsher de meest gebruikte achterwand. Tegels zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud, maar de voegen kunnen vuil en vocht vasthouden.
Zoals u leest heeft u echt ontelbare mogelijkheden voor uw keuken achterwand.

Tips voor de keuze bij een keukenstijl

Voor het kiezen van een keuken achterwand heeft u veel mogelijkheden. Voor iedere keukenstijl is een passende achterwand te vinden. Misschien vraagt u zich af welke achterwand nu goed past bij een bepaalde stijl. Daarom geven wij u graag een aantal voorbeelden:

-          Nostalgisch/klassiek: kies voor een tegelwand of gebruik alleen achter uw fornuis tegels om het fornuis te accentueren wat vaak in deze keuken centraal staat.
-          Modern/strak: bij deze stijl staat een glazen keukenwand goed of bijvoorbeeld een kunststof achterwand. Wanneer u kiest voor glas kunt u bijvoorbeeld ook nog een ledverlichting eraan toevoegen, waardoor uw keuken in de avond een echte eyecatcher wordt. Bij kunststof kan de achterwand naadloos aansluiten op het keukenblad wat zorgt voor een mooi geheel en waardoor het super strak oogt.
-          Industrieel: een betonnen of rvs achterwand staat perfect bij deze stijl. De robuuste uitstraling wordt zo helemaal doorgevoerd in uw keuken.
-          Hout: bij een houten keuken kunt u kiezen voor een houten achterwand, maar dan is het aan te raden om voor de keukenkasten en het werkblad juist een andere kleur te gebruiken. Zo krijgen alle elementen in uw keuken een mooie uitstraling. Zijn uw keukenkasten en werkblad juist van hout, dan past bijvoorbeeld een geverfde, beton of tegel achterwand er mooi bij.

Kom langs

Wilt u persoonlijk advies over de kenmerken en de keuken achterwanden eens in de winkel zien? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs altijd voor u klaar staan.

Home
Terug
Sluiten