Downdraft: de nieuwste trend op het gebied van afzuigsystemen

Tegenwoordig worden er door vernieuwde technologieën steeds meer afzuigsystemen geïntegreerd in het werkblad of de kookplaat. Hierdoor worden vetdeeltjes, rook of onfrisse luchtjes die ontstaan wanneer u aan het koken bent, meteen naar beneden gezogen. Dit noemt men ook wel downdraft. Bent u benieuwd naar de voordelen en toepassingen van een downdraft afzuigsysteem? Lees dan snel verder. 

Verschillende vormen en merken

Downdraft afzuiging komt voor in verschillende vormen en maten. Elk merk heeft zijn eigen invulling gegeven aan de downdraft systemen. Zo hebben BORA en Siemens bijvoorbeeld twee soorten werkblad afzuigingen. De ene vorm is geïntegreerd in of naast de kookplaat, middels een compact ingebouwd systeem onder het aanrecht.  De andere soort is ‘onzichtbaar’ wanneer u geen afzuiging nodig heeft. Deze afzuiging komt slechts uit het aanrecht omhoog wanneer u daar behoefte aan heeft, door middel van het eenvoudige bedieningssysteem. 

Ook Bosch, Miele en ATAG hebben hun eigen uitvoering gemaakt van het downdraft systeem dat omhoog komt wanneer u deze nodig heeft. Deze sluiten altijd naadloos aan bij de rest van uw kookplaat en keukeninterieur. 

De voordelen van werkblad afzuiging

De downdraft systemen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, maar ze hebben een aantal fijne eigenschappen gemeen.

  1. Ze zorgen voor schone lucht. Doordat de vetdeeltjes, rook en luchtjes die van het koken afkomen direct naar beneden worden weggezogen, hebben ze geen kans om zich verder te verspreiden in uw keuken.
  2. Ruimtebesparing. De plaats aan de muur of aan het plafond waar u normaal de afzuigkap bevestigt, blijft nu vrij. Hier heeft u nu bijvoorbeeld ruimte voor extra opbergruimte voor uw keukengerei.
  3. Stille afzuiging. De downdraft afzuigsystemen produceren weinig geluid, terwijl ze toch een hoog vermogen hebben.
  4. Energiezuinig. De afzuigsystemen zijn voorzien van energiezuinige LED verlichting.
  5. Uniek design. Naast het feit dat werkbladafzuiging praktisch en efficiënt is, is het ook een stijlvolle toevoeging aan uw interieur. Ongeacht het soort downdraft dat u kiest, wordt deze altijd perfect geïntegreerd in uw werkblad. Alle werkbladafzuigingen hebben een strak en modern design en zijn daarom ook voor het oog aantrekkelijk.

Bezoek Nieuwenhuis Keukens

Wilt u meer informatie over de verschillende downdraft afzuigsystemen? Bezoek één van de filialen van Nieuwenhuis Keukens. Onze adviseurs voorzien u graag van passend en eerlijk advies.

Home
Terug
Sluiten