Het onderhoud van uw keuken

Iedere keuken heeft onderhoud nodig. Om uw nieuwe keuken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hier komt best wat bij kijken en daarom zet Nieuwenhuis Keukens de belangrijkste tips voor u op een rijtje. Lees snel verder en kom alles te weten over het onderhoud van uw keuken.

5 tips voor u op een rijtje

1. Houd uw keuken schoon
Deze tip lijkt voor de hand te liggen, maar toch is het erg belangrijk om de keuken telkens na gebruik schoon te maken. Etensresten en afval hopen zich snel op in lastige hoekjes, waardoor bacteriën en kalkvorming ontstaan. Door uw keuken dagelijks snel schoon te maken, voorkomt u dat het vuil zich ophoopt en later voor problemen zorgt. Grepen van de keukenkastjes, de kookplaat en onder de koelkast zijn belangrijke plekjes om regelmatig schoon te maken.

2. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen
Iedere keuken is anders en elk materiaal heeft andere schoonmaakmiddelen nodig. Zorg er daarom allereerst voor dat u de juiste schoonmaakmiddelen voor uw keuken in huis heeft. Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen voor blijvende schade in uw keuken zorgen, iets wat u natuurlijk altijd wilt voorkomen.


3. Het onderhoud van uw keukenblad
Het keukenblad wordt veel gebruikt en heeft daarom wat extra aandacht nodig wat betreft onderhoud. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal en het juiste schoonmaakmiddel te gebruiken. Over het algemeen kunt u zachte schoonmaakmiddelen en een vochtige doek gebruiken, maar ga altijd voor de zekerheid na of dit ook voor uw werkblad geldt.

4. Onderhoud uw keukenapparatuur regelmatig
De keukenapparatuur wordt ook veelvuldig gebruikt en dient regelmatig schoongemaakt te worden. Vooral bij apparatuur waarbij hitte wordt gebruikt, zoals ovens en magnetrons, is het belangrijk om vuil direct te verwijderen. Hoe langer u het vuil laat zitten, hoe lastiger het zal zijn om dit te verwijderen. Haal daarom altijd na gebruik even een doekje door het apparaat, zodat het ergste vuil verwijderd is. Ook de koelkast dient u zeker twee keer per jaar een grondige schoonmaakbeurt te geven.

5. Zorg voor een goede ventilatie
In iedere keuken komt veel vocht vrij, wat schade of andere nare gevolgen voor uw keuken kan veroorzaken. Allereerst is het niet goed voor de ingrediënten en etenswaren die u in de keuken bewaart, maar ook de keuken zelf kan aangetast worden. In een te vochtige ruimte kan schimmel ontstaan. Het is daarom belangrijk om de keuken regelmatig en goed te ventileren. Een goede afzuigkap is belangrijk voor het ventileren van uw keuken.

Wilt u meer informatie over het onderhoud van uw keuken?

Breng een bezoek aan een van de winkels van Nieuwenhuis Keukens en laat u adviseren door een van onze keukenprofessionals. U kunt bij onze keukenprofessionals terecht voor al uw vragen over de gehele keukencollectie van Nieuwenhuis Keukens, die zij met plezier beantwoorden. Wilt u een uitgebreid advies? Maak dan gratis een vrijblijvende afspraak.

Home
Terug
Sluiten